Društvo

Grad izdvaja 30 miliona dinara za uređenje međublokovskog zelenila i sanaciju stambenih zgrada

Na svakih uloženih dva dinara stanara, Grad će dodati još dinar za potrebe zamene krovova, uređenja fasade ili međublokovskog zelenila. Dotrajala fasada, krov koji prokišnjava i urušena fasada, najveći su problemi koje su naveli profesionalni upravnici zgrada na sastanku održnom u Oficirskom domu sa nadležnima.

Violeta Đorić, profesionalna upravnica više stambenih zgrada ističe da građani izmiruju svoje zakonske obaveze, da među njima sloga, ali da se sredstva sporo prikupljaju, tako da to što će te će ih Grad finansijski podržati mnogo znači.

“Sa 10 hiljada dinara u kasi ne možemo ništa da učinimo ali već kada smo prikupili 100 hiljada mogli smo da okrečimo jedan ulaz. To je veoma motivisalo građane jer su „videli“ gde odlazi njihov novac. Ali, da bi prikupili milion dinara koliko treba za sanaciju jednog krova potrebno je da prođe par godina a zgrada će u međuvremeno propadati. Zako je ova inicijativa dobra jer će stanari moći da se preračunaju i ako treba da izdvoje i više šara ako se ima u vidu da će dobiti finansijsku podršku grada, objašnjava.

Gradonačelnica ističe da će Gradu, zajedno sa stanarima najveći problem biti uređenje međublokovskog prostora, zbog nerešenog imovinskog stanja.

“Negde su vlasnici tih prostora građevinske firme koje su zidale zgrade, ali su se u međuvremenu ugasile tako da je teško ući u trag vlasništvu. Kada to rešimo građani će dobiti i nove klupe i nov uređeni zeleni prostor, završava Sotirovski.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com