Društvo

Grad izdvaja 22 miliona dinara za udruženja osoba sa invaliditetom

Gradsko veće Grada Niša, na poslednjoj sednici, usvojilo je rešenje kojim se finansira program udruženja osoba sa invaliditetom. Gradska većnica Tatjana Đorđević Ilić kazala je da se na konkurs prijavilo 19 udruženja i da su svi ispunili kriterijume, a za ove namene izdvojeno je 22 miliona dinara, što je za milion više nego minule godine.

„Na ovaj način Grad zaista želi da pruži doprinos i da ojača kapacitet ovih udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom. To su udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom raznih kategorija i sva pomoć koja je usledila tiče se povećanja sredstava udruženja“, izjavila je Tijana Đorđević Ilić.

Ona je dodala da se iz godine u godinu povećavaju sredstva koja Grad izdvaja, ali i broj udruženja koja učestvuju na konkursu.

„Programi se tiču same individualne podrške, ali i nekih edukacija, jačanja kapaciteta, usluga koje su konkretno usmerene ka osobama sa invaliditetom“, dodala je Đorđević Ilić.

Većnica Tatjana Đorđević Ilić je dodala da se visina sredstava razlikuje u zavisnosti od zahteva i programa sa kojima su udruženja konkurisala.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com