Zdravlje

DONACIJA GRADA – 30 hidrauličnih kreveta za Medicinsku školu, Klinički centar i Dom zdravlja

Zahvaljujući stranim donatorima, grad Niš je dobio 30 hidrauličnih kreveta sa dušecima protiv dekubita, koje je raspodelio medicinskim ustanovama, kojima su trenutno najpotrebniji. Krevete su dobili Univerzitetski klinički centar u Nišu, Dom zdravlja i Medicinska škola „Dr Miodrag Lazić“.

Ovo je treća donacija, nakon što su krevete dobili  Gerontološki centar Niš i specijalna bolnica u Gornjoj Toponici.

  „Ovo je treća donacija koja od istog donatora stiže Gradu a koja se usmerava ka medicinskim ustanovama kojima je najpotrebnija i ustanovama iz oblasti socijale. Donaciju koja je stigla iz inostranstva sada delimo na tri dela, najveći  broj kreveta za fizikalnu medicinu odlazi Univerzitetskom kliničkom centru, a po osam kreveta idu Domu zdravlja i Medicinskoj školi  „Dr Miodrag Lazić“.

Na ovaj način smo zadovoljili njihove trenutne potrebe i sve ono što bude stizalo gradu kao medicinska oprema biće usmereno ka medicinskim ustanovama“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i dodala da je ovo dobar način da se pokaže solidarnost i da se daruje.

Četrnaest kreveta rasporedjeno je UKC Niš, a osam je dobio niški Dom zdravlja.

„Donacija će biti usmerena u stari Klinički centar, tamo gde su nam  uslovi nakon  opremanja Novog kliničkog centra za nijansu lošiji što se  tiče nege bolesnika. Dobiće ih Klinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. To su hidroulični, moderni kreveti koji će značajno da unaprede lečenje i samu terapiju bolesnika i to onih najtežih  koji su nepokretni od težih neuroloških trauma ili nakon kovid trauma“, istako je docent dr  Vladan Ćosić, UKC Niš. Donaciju će na pravi način iskoristiti i Dom zdravlja u Nišu.

 

“Osam kreveta koje dobijamo iskoristićemo za infuzioni centar koji će se koristiti  uvreme kovida za ne kovid pacijente jer smo prebukirani sa  kovid pacijentima. Kasnije će se ovaj centar koristiti za pacijente a imaće sličnu namenu“, kazo je profesor dr Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja Niš

Osam kreveta dobila je srednja Medicinska škola „Dr Miodrag Lazić“.

„Od kada traje pandemija suočeni smo sa tim da naši učenici  ne mogu da  izvode praksu ni u Kliničkom centru ni u Domu zdravlja. Praksa se  izvodi u školskim kabinetima, a krevete koji smo sada dobili biće namenjeni upravo za izvođenje prakse i biće raspoređeni u osam kabineta“, istako je  Miroslav Savić, direktor medicinske škole Dr Miodrag Lazić.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. A Vojna bolnica? Zato i ne rade sa civilima, vec moramo da platimo ukoliko zelimo tamo da se pregledamo!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com