Kultura

Gospođa ministarka u niškom Narodnom pozorištu (VIDEO)

Večeras od 20 sati u niškom Narodnom pozorištu može se pogledati komad koji je  urađen po dramskom tekstu Branislava Nušića “Gospođa ministarka”, u režiji Dušana Jovanovića. Legendarnu Živku tumači Sanja Krstović.

Reditelj Dušan Jovanović i glumci Narodnog pozorišta uspeli su da naprave predstavu za sva vremena.

U Nušićevoj komediji reditelj je moćno razigrao novo i neviđeno. Predstava ne pati od dosadnog savršenstva, ali je moćna, uzbudljiva, dinamična, nabijena tragikomičnom energijom.

„Gospođa ministarka“ u scenskom tumačenju Dušana Jovanovića osavremenjen je i vrlo apsurdan prikaz ludila žeđi za vlašću, sočno smešna kritika mentaliteta, ali i spretno realizovan niz burlesknih situacija.

Predstava je osvežena nizom novih motiva, u odnosu na Nušićev tekst, koji obogaćuju značenjski nivo predstave, kao i njene komičke vrednosti.

Predstava za priču, komentare, za dug i lep pozorišni život koja će ostati upamćena kao predstava koja je ozbiljno, dramatično čak, shvatila Živkinu muku, a da, pri tom, Živkin uspon i pad nije lišila komičnosti višeg reda, komičnosti koja izrasta iz opsežne nemoći da se nešto stvarno i trajno promeni.

Repertoar za april

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com