Hronika

Gori rastinje kod stare Mašinske industrije, vatra zahvatila i šupu

Čitaoci Niških Vesti uplašeni od dima koji se širi oko stare Mašinske industrije poslali su slike dima iznad ovog naselja.

Niška policija dobija je prijavu nešto pre podneva da gori vatra kod stare Mšinske industrije.

„Policija i pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice su na terenu. Na gašenju požara angažovano je 5 vatrogasaca, sa dva vatrogasna vozila. U pitanju je rastinje koje gori“, rečeno je Niškim Vestima u Policijskoj upravi Niš.

Kako nezvanično saznajemo vatra je zahvatila obližnju šupu pa je zbog toga angažovano više lica na gašenju požara.

STATISTIKA

Na teritoriji Srbije od početka godine izbilo je 13.338 požara, od kojih je 8.808 bilo na otvorenom prostoru, oko 3.500 hiljada pripadnika vatrogasne službe u svakom trenutku spremno je da reaguje.

U skladu za Zakonom o zaštiti od požara primenjuju se i kaznene mere za one koji pale vatru i prave požar, u iznosu od 10.000 do 50.000 dinara za fizička, kao i od 300.000 do milion dinara za pravna lica.

Pored kazni, odgovorni za požar dužni su i da vatrogasnoj jedinici isplate troškove koji su nastali prilikom intervencije na gašenju požara.

Foto: Niške Vesti/S.M.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. E svašta. Juče sam na FIRMS NASA mapi gledao raspored požara u regionu. Baš sam se iznenadio kada sam na ovoj lokaciji video znak. Mislio sam da je neku bag na aplikaciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com