Sport

GOLBALISTI IZ NIŠA još jednom PRVACI SRBIJE

Golbalisti niškog kluba Nais po drugi put, uzastopno osvojili Prvenstvo Srbije.

Škola za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“ u Zemunu bila je mesto za finale gde su se sastali Mladost iz Beograda i niški klub.

“Osim početnog gola koji je postigao domaćin, sve vreme smo bili u vođstvu. Na poluvremenu je bilo 5:1, a konačan rezultat 8:5. U našoj grupi pobedili smo novosadski Luj Braj(11:1) i beogradsku Pobedu (13:3), a u polufinalu Podrinje iz Loznice (13:3)”, kažu u ovom niškom klubu.

Niški tim je nastupio u sastavu: Luka Bulatović (kapiten), Stefan Stevanović, Milan Petrović, Igor Cvetković i Zoran Stefanović. Stručni štab: Stefan Mićićelović, doc. dr Bojan Jorgić i inž. Nikola Perišić.

Foto: Goalball klub “Nais”

Najbolji igrač ovogodišnjeg i prošlogodišnjeg finala, Milan Petrović koji je dao u finalu četiri gola, nije krio zadovoljstvo posle završene utakmice.

„Presrećan sam, jer se kontinuirani rad i dobra selekcija isplatila. Ako smo prošle godine bili blago iznenađenje za javnost, sada to više nismo. Od sada, kao dvostruki uzastopni šampioni države imamo i određenu odgovornost. Nosićemo sa sa njom uspešno“, rekao je Milan Petrović.

Foto: Goalball klub “Nais”

Šef struke Stefan Mićićelović zadovoljno sumira utiske sa turnira.

„Igrači su sledili taktičke zamisli stručnog štaba i sve ih dosledno i realizovali na terenu. Naša igra se zasniva na disciplinovanoj odbrani koja je funkcionisala odlično tokom čitavog prvenstva. Odbrana je bila na ispitu zrelosti u finalu protiv tri sjajna šutera: Miroslava Topalova Danilova, Džavita Krujezija i Miloša Grlice – i taj ispit uspešno položila. Celu proteklu godinu smo radili na tome i isplatilo se“, rekao je Mićićelović.

Stub odbrane i njen komandant kapiten ekipe Luka Bulatović, konstatuje da je raspodela minutaže na sve igrače učinila da se finale igra „punom snagom“.

„Svi igrači su podjednako boaravili na terenu do finala. I ne samo to, već su, mislim, i svi bili strelci u svima utakmicama u grupnoj fazi i polufinalu. To je uticalo da fizički budemo spremni za finale, u kome smo na kraju i uspešno pobedili“, kaže on.

Predsednik kluba i igrač sa najdužim stažom u klubu, Stefan Stevanović sa ponosom sumira uspešnu godinu.

„Pre tačno godinu dana smo postali prvi sportski kolektiv iz Niša koji je u muškoj konkurenciji osvojio titulu prvaka države. Dajemo nekoliko reprezentativaca, organizovali smo veoma jak međunarodni turnir sa šest ekipa iz četiri države, osvojili bronzu na prvom nastupu van granica naše zemlje, okupljamo mlade sa oštećenjem vida. Sva ta dostignuća su plod svakodnevnog rada našeg stručnog štaba i igrača, kao i sjajne saradnje sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu i Ekonomske škole“, rekao je Stevanović.

„Titulu u 2018. godini posvećujemo svojim porodicama, prijateljima pomenutom fakultetu i školi na podršci. Oni su nam jedino pomogli – drugu podršku nemamo! To nas čini jakim“, završio je Stevanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com