DruštvoServisne

GO Pantelej: Izletišta spremna, apel na odgovoran odnos prema prirodi

Iz Gradske opštine Pantelej poručuju da su sva izletišta na području ove opštine, počev od prostora na Čegru, preko Dabila na putu do najpopularnijeg izletišta na Kameničkom visu, spremna su za mnogobrojne izletnike koji višednevni odmor tokom neradnih dana nameravaju da provedu u prirodi, u najbližoj okolini Niša.

„U skladu sa prognoziranim vremenskim uslovima, veliki priliv izletnika očekuje se već tokom vikenda i uskršnjih praznika dok, već tradicionalno na Kameničkom visu, najveći broj ljudi okuplja „prvomajski uranak“, na prvi dan praznika rada“, navode iz GO Pantelej.

Oni apeluju na odgovoran odnos izletnika prema prirodi i uređenim izletničkim prostorima.

„To se prvenstveno odnosi na strogu zabranu paljenja vatre u šumi, s obzirom da postoje predviđena i uređena mesta za roštiljanje i korišćenje vatre u kontrolisanim uslovima, kao i na obavezu posetilaca da za sobom pokupe izletnički otpad i odlože u postavljene kontejnere koje će JKP Medijana tih dana intenzivnije prazniti“, poručuju iz GO Pantelej.

U cilju očuvanja prirode, dojaju iz ove opštine, i postojećeg izletničkog mobilijara koji su učestalo na meti vandala, istovremeno će u dane praznika na terenu biti prisutni opštinski komunalni inspektori i komunalna policija.

„Pored kontrolne, uloga opštinskih inspektora biće da izletnicima omoguće odlaganje otpada podelom vreća za smeće i podsticajnim nagradama za najaktivnije izletnike i ujedno najagilnije čuvare prirode. Prigodne nagrade obezbeđene su u saradnji sa kompanijama koje će u dane prvomajskih praznika na izletištu Kameničkji vis imati svoje promotivne akcije i najvrednijim izletnicima podeliti svoje robne poizvode za svaku sakupljenu vreću izletničkog otpada“, istuču iz Panteleja.

Besplatan prevoz do izletišta

Za zainteresovane posetioce Kameničkog visa, na dan 1.maja, Gradska opština Pantelej, kao i svih proteklih godina, obezbedila je besplatan prevoz do ovog popularnog izletišta.

U skladu sa ustaljenom praksom iz prethodnih godina autobus bi prevozio izletnike na relaciji: polazak sa stajališta kod Učiteljskog doma, sa usputnim stanicama u Jagodin mali i ul.Kosovke devojke, preko Vinika i sela Kamenica do parkinga na izletištu Kamenički vis, po sledećem režimu :

-polasci sa stajališta kod Učiteljskog doma prema Kameničkom visu, na svaki parni sat, počev od 06,00 do 18,00

-povratak sa Kameničkog visa, na svaki neparni sat, počev od 07,00 do 21,00.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com