Obrazovanje

GO Crveni Krst poklonila tablet računare učenicima za praćenje onlajn nastave

GO Crveni Krst poklonila tablet računare učenicima za praćenje onlajn nastave. Ovi uređaji uručeni su  učenicima koji nemaju na čemu da prate nastavu.

Prema rečima predsednika opštine Miroslava Milutinovića, nabavljeno je 20 tablet računara za isto toliko đaka iz pet osnovnih škola. Računare je opština obezbedila uz pomoć donatora, ističe.

“To je samo jedan od poklona za decu povodom novogodišnjih praznika. Nastavljamo sa akcijom, zajedno sa odgovornim društvenim organizacijama na podeli tablet računara našim najmlađim školarcima iz kategorije porodica slabijeg imovnog stanja i porodicama koje imaju dvoje, troje i više dece koje pohađaju školu a nemaju računar. Gradska opština Crveni krst, uplatila je za mališane 300.000 dinara za nabavku paketića za naša 5 vrtića, uplatila 75.000 Organizaciji Nurdor za nabavku 50 paketića , uplatila 60.000 dinara za nabavku paketića Organizaciji Tolerancija
Ove nedelje podelićemo 20 tablet računara.”, kaže predsednik ove opštine Miroslav Milutinović.

Akcijom su obuhvaćeni školarci iz osnovnih škola u Trupalu, Miljkovcu, Humu, Medoševcu i Donjoj Trnavi.

“Do kraja godine više od pola miliona dinara kroz novogodišnje paketiće doniraće se deci”, ističe Milutinović.

On je rekao da će do kraja godine biti izdvojeno još 100 hiljada dinara za pomoć deci odnosno za kupovinu računara za onlajn nastavu.

Podsetio je i da je ove godine iz budžeta za socijalno ugrožene porodice, naročito za porodice sa troje i više dece, izdvojeno 4,6 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com