Kultura

Glumci, Tvrđava je vaša…

Predajom ključeva grada predsednici stručnog žirija Festivala glumačkih ostvarenja, uručenjem nagrade Pavle Vujisić i vatrometom, počeli su tradicionalni 54. Filmski susreti u Nišu.

Ključeve Niša gradonačelnik Darko Bulatović uručio je Neli Mihailović, koja će predsedavati žirijem u čijem su sastavu još i glumci Tamara Aleksić i glumac Goran Radaković.

“”Svakog gosta tri dana dosta”, ali kada su u pitanju srpski glumci i niški festival onda je malo i sedam dana, malo je i 54 godine koliko do sada traje ovaj festival i ko zna koliko će još trajati. Živeli”, rekao je gradonačelnik Niša.

Foto: Jelena Laništanin

Nela Mihailović pozdravila je publiku, i nazvala je pravim čuvarem ovog divnog festivala..

„Kolege glumci – tvrđava je naša!“

 Nakon ovog pozdrava svi glumci su izašli na scenu da pozdrave publiku, predvođeni Tihomirom Tikom Stanićem i glumačkom ekipom filma Delirijum tremens u pratnji Milice Zarić, Berede Rešid, Srđana Timarova, Maše Dakić, Filipom Čolovićem i ostalim glumcima gostima festivala.

 “U prethodnih 20 godina nekoliko puta sam bila na ovoj tvrđavi i uvek sam bila jako srećna i uzbuđena, tako je i večeras, ali večeras osećam i jednu posebnu vrstu odgovornosti, pre svega prema vama divnoj niškoj publici. Vi ste pravi čuvari ovog jedinstvenog glumačkog festivala u našoh zemlji”, istakla je Nela Mihailović i obećala Nišlijama da ih žiri sigurno neće izneveriti.

Foto: Jelena Laništanin

Predsednik Udruženja glumaca Srbije Vladan Živković uručio je glumici Gorici Popović povelju Pavle Vujisić za izuzetan doprinos umetnosti glume u domećem filmu. Našu slavnu glumicu publika je pozdravila ovacijama praćenim aplauzom kolega na sceni.

„Mnogo puta sam sa radošću izlazila na ovu pozornicu, počev od mog prvog filma „Miris poljskog cveća“. Uvek sam dolazila sa radošću, sretala se sa vama i dok sam se okrenula prođoše godine i ovakve i onakve, i rodne i sušne, i sumorne i blistave, prođoše. I ovo je zaista kruna i dragulj karijere. Beskrajno se radujem ovoj nagradi, pogotovo što je dodeljuju kolege i što je u Nišu pred vama. Hvala vam na vernosti, hvala vam na ljubavi. Ne stavljam tačku, idemo dalje“, rekla je Gorica Popović niškoj publici.

Foto: Jelena Laništanin

Filmske susrete otvorili su filmovi „Delirijum tremens“ i „Reži“.

Do 30. avgusta biće prikazano 12 filmova u takmičarskom programu, ali i pilot epizoda druge sezone serije „Senke nad Balkanom“ i dokumentarni filmovi „Kude je taj Niš“ i „Poslednji Ju filmski romantik“ koji nisu u konkurenciji za nagrade Festivala.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com