Kultura

Glumac Milivoje Miša Stanimirović od “Druma” do “Senki”

Niški glumac Milivoje Miša Stanimirović, uskoro bi mogao da se nađe u glavnoj ulozi filma „Leva strana druma“ koji će se snimati po motivima istoimene knjige niškog pisca Dejana Stojiljkovića.

Miša Stanimirović je mlad glumac koji je na sebe skrenuo pažnju ulogom Pekmeza u seriji „Senke nad Balkanom“ Dragana Bjelogrlića.

Stojiljkovićev književni debi, „Leva strana druma“, nastao pre 12 godina, je priča o herojima ulice, „srpskom ruletu“ suludoj igri lokalnih taksista, o generaciji koja je sazrevala uz zvuke bombardera, uličnih protetsta i dobrog rokenrola.

Foto: S.P.

Ideja je bila da ja i reditelj Stefan Krasić, kolega sa akademije, takođe Nišlija, napravimo studentski film. Kontaktirali smo Dejana, on je prihvatio, ali sa idejom da uradimo nešto više, odnosno da snimimo igrani film ili seriju. Trenutno se radi scenario i planiramo da to bude šest epizoda, ali čekamo da se kockice sklope kako bismo to i realizovali. Snimaće se u Nišu, glumačka ekipa je pretežno iz Niša i sa juga Srbije, a imaćemo i pomoć naših velikih glumačkih zvezda“, kaže Miša Stanimirović ne otkrivajući nijedno ime.

U vreme kad su Dejan, Miša i Stefan počeli rad na scenariju za film „Leva strana druma“, Stojiljković je dobio poziv od Bjele da piše scenario za „Senke“.

Jatagan mala je Dejanova ideja. Kada je krenuo da piše sve te likove i kada je usledila glumačka podela, on je mene kao svog prijatelja predložio za lik Pekmeza. Na kastingu sam se dopao Bjeli i postao deo tima“, otkriva Stanimirović.

Foto: S.P.

Rad sa izuzetno vrednom i velikom ekipom glumaca iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, pa čak i Austrije, smatra dragocenim iskustvom, naročito zbog toga što su setovi isplanirani do najsitnijih detalja i što nema improvizacije.

Bjela je izuzetno vredan čovek koji ništa ne prepušta slučaju. Traži kvalitet, ali zato i angažuje najbolje ljude, bilo da su glumci, snimatelji ili scenaristi. Konačno, on je po prvi put u istoriji srpskog filma angažovao pisce koji nikada nisu radili scenarije. To su naši najčitaniji pisci Dejan Stojiljković i Vladimir Kecmanović. S druge strane, i ja sam morao da se potrudim da ne izneverim očekivanja svoje profesorke glume“, kaže mladi Nišlija koji je akademiju završio u Beogradu u klasi Mirjane Karanović.

Druga sezona „Senki“ donosi nove zaplete, ali i nešto više prostora mladom niškom glumcu.

Druga sezona Senki je više politički triler. Ima misterije kao i u prvoj sezoni, ali radnja se više vrti oko ubistva kralja Aleksandra, same organizacije ubistva i te hrvatsko-makedonske veze. Jatagan mala je zastupljenija nego u prvoj sezoni, pa je i moja uloga Pekmeza nekako obimnija nego prošli put. Ima dosta novih glumaca, a to što ću sa nekima od njih deliti kadar je posebno zadovoljstvo, poput Vesne Trivalić“, navodi mladi glumac.

Proširena prva epizoda druge sezone serije „Senke nad Balkanom“ premijerno će biti prikazana u završnici 54. Filmskih susreta 30. avgusta na Letnjoj pozornici u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com