Društvo

Gerontološki centar dobio nove računare!

Gerontološkom centru u Nišu danas je uručeno 10 računara u okviru donatorske akcije.

Specijalni ček koji glasi na ime donacije računara uručen je danas korisnicima Gerontološkog centra. Nova oprema će tako od danas doprineti lakšem funkcionisanju i samom poslovanju ove institucije. Mnogi od korisnika imaće prilike da ostvare kontakt sa članovima porodice i prijatelja koji su kilometrima daleko od njih.

Orlić Slavka (81) samo je jedna od zadovoljnih korisnika koji će već od danas moći da koriste svoje nove računare:

Komunikacija sa najblizima bice znatno laksa. Foto: Niske Vesti

 

“Imam sina u Švajcarskoj, mnogo će mi značiti ova pomoć. Iskreno rečeno nikada se nisam zainteresovala za korišćenje kompjutera, ali kada ga imate ispred sebe drugačije se odnosite, vuče vas da naučite kako se koristi i komunicirate preko njega.”

 

 

 

 

Direktor niškog Gerontološkog centra zahvalio se najpre na donaciji koja će dosta doprineti neutralisanju fizičke udaljenosti porodice i prijatelja korisnika i dodao:

 

“Na ovaj način učinjen je lep i human gest prema našoj ustanovi. Budite uvereni da su računari u pravim rukama,  korisnici se posebno raduju prilici da ovladaju novim tehnologijama.” kaže Milan Stefanović.

 

 

Ivana Jevtić direktorka filijale Vodvođanske banke u Nišu istakla je da sektor Društveno odgovorno poslovanje ove kompanije tradicionalno poklanja računare zdravstvenim, obrazovnim i drugim ustanovama, a da je opremanje gerontoloških centara posebno važan deo akcije jer pomaže starijim osobama da olakšaju svoju svakodnevicu kroz digitalnu transformaciju.

Foto: Niske Vesti

“Nove tehnologije nam umnogome donose komfor, omogućavaju nam da jednim klikom obavljamo poslove za koje smo nekada morali da utrošimo više vremena. Ova vrsta pomoći jednako je potrebna i starijima jer tokom redovnog školovanja nisu imali prilike da se edukuju i na tom nivou.”, dodala je Jevtićeva.

Akcija Vojvođanske banke pokrenuta je u oktobru koji se obeležavao kao Mesec solidarnosti sa starim licima, a u okviru nje predviđen je obilazak Gerontoloških centara za koje je izdvojeno čak 190 računara. Tako će osim Niša, korisnici centara u Beogradu, Kragujevcu, Knjaževcu, Šapcu, Kikindi i Vršcu dobiti nove računare, dok su centri u Leskovcu, Surdulici, Novom Sadu, Novom Pazaru i Apatinu već opremljeni. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com