Promo

Gebrüder Weiss širi kapacitete u Nišu

Udvostručen magacinski prostor logističkog centra na jugu Srbije

Kompanija Gebrüder Weiss, ekspert u oblasti transporta i logistike, proširila je kapacitete svog logističkog centra u Nišu kako bi odgovorila na porast obima poslovanja. Magacinski prostor ovog logističkog giganta povećan je za 910 m2, čime su prethodni kapaciteti više nego udvostručeni i sada obuhvataju površinu od 1625 m2.

„Osluškujući potrebe tržišta i prateći razvoj industrije, uočili smo potrebu za decentralizacijom i pre pet godina identifikovali Niš kao važan logistički centar sa velikim razvojnim potencijalom. Danas, sa ciljem da odgovorimo na povećane potrebe i dodatno unapredimo kvalitet naših usluga, širimo skladišne kapacitete u Nišu. Ovaj logistički centar od početka pruža vrhunske usluge po meri klijenata, a novi magacinski prostor će omogućiti da budemo još efikasniji i agilniji. Ponosan sam na to što i u turbulentnim vremenima uspevamo da održimo stabilnost i kvalitet koji na koji su naši klijenti navikli, i verujem da je to jedan od faktora koji je doveo do značajnog rasta tražnje za našim uslugama“, izjavio je Nenad Petković, direktor sektora operacija u kompaniji Gebruder Weiss.

Kompanija Gebrüder Weiss u Nišu posluje od 2015. godine, kada je otvoren moderan logistički i skladišni centar koji pruža uslugu regalnog sistema skladištenja robe, koristeći najsavremenije softvere i alate.

Foto: Gebruder Weiss

O kompaniji Gebrüder Weiss

Sa preko 7.300 zaposlenih, 150 sopstvenih filijala i preliminarnim godišnjim prometom od 1,7 milijardi evra (2019) kompanija Gebrüder Weiss spada u vodeća transportna i logistička preduzeća u Evropi. Pod krovom Gebrüder Weiss Holding AG sa sedištem u Lauterahu (Austrija) ova kompanija, pored svojih glavnih oblasti poslovanja na polju drumskog transporta, vazdušnog i pomorskog transporta robe, kao i logistike, obuhvata i niz visoko specijalizovanih rešenja za određene delatnosti i ćerke kompanije – među njima, između ostalog, i logistički konsalting x|vise, tectraxx (specijalistu za visokotehnološka preduzeća), dicall (komunikaciona rešenja, istraživanje tržišta, obuka), Rail Cargo (železnički transport) i servis za dostavu paketa Gebrüder Weiss, suvlasnika austrijskog DPD. Ovakvo koncentrisanje delatnosti omogućava koncernu da brzo i fleksibilno reaguje na potrebe klijenata. Zbog velikog broja ekoloških, ekonomskih i socijalnih mera, ovo porodično preduzeće, čija istorija seže u prošlost više od 500 godina, smatra se i danas predvodnikom na području održivog privređivanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com