Promo vesti

Gastroskopija u Poliklinici HUMANO

Gastroskopija je pregled jednjaka, želuca i dvanestopalačnog creva. Omogućava tačno utvrđivanje uzroka tegoba, odnosno patoloških (bolesnih) promena kako bi se ranije prepoznale i adekvatno tretirale.

KOJI SU RAZLOZI ZA GASTROSKOPSKI PREGLED?

Gorušica, mučnina i povraćanje

Teškoće pri gutanju, nelagodnost u gornjem delu trbuha

Povraćanje krvi ili crna stolica

Uklanjanje stranog tela (progutanog predmeta)

Provera zarastanja ili progresije prethodno dijagnostikovanih polipa, tumora ili čira

Gubitak apetita i gubitak telesne težine

Anemija neobjašnjivog porekla

Palpabilna masa u trbuhu

KAKO SE PREGLED IZVODI?

Radi pregleda se uvodi savitljiv optički instrument (endoskop) kroz usnu duplju u jednjak, želudac i dvanestopalačno crevo. Uduvavanjem vazduha gube se nabori organa za varenje, tako da se bolesne (patološke) promene mogu bolje uočiti. Ako je to potrebno, mogu se tokom pregleda uzeti uzorci tkiva pomoću malih klješta, koji se potom šalju na patohistološku analizu.

KOJE PRIPREME SU POTREBNE?

Da bi se gornji digestivni trakt mogao pravilno pregledati, potrebno je da on bude bez ostatka hrane. Zbog toga na dan pregleda ne bi trebalo da jedete i pijete, što znači da najmanje šest sati pre pregleda ne treba da unosite ni hranu ni tečnost.

KAKVE SU PREDNOSTI?

Ovim pregledom i patohistološkim analizom uzoraka tkiva, patološke promene se sa većom sigurnošću uočavaju i dijagnostikuju.

NA ŠTA TREBA OBRATITI PAŽNJU?

Ukoliko ste dobili anesteziju ždrela ili injekciju za smirenje, najmanje jedan sat nakon pregleda ne smete da jedete i pijete. U odnosu na naknadno unošenje hrane i ostala pravila ponašanja, pridržavajte se, obavezno saveta lekara.

Ako osetite bolove ili druge tegobe (npr. vrtoglavica, mučnina, povraćanje krvi) neodložno se obratite lekaru.

Sve konsultacije, informacije i zakazivanje pregleda možete obaviti lično, u poliklinici Humano u Nišu, na adresi Bul. dr Zorana Đinđića 15, ili putem telefona 018/300-230.

]

Više o poliklinici Humano…

Poliklinika Humano je osnovana 2016. godine, kao ćerka poliklinike Human a u želji da prati savremene medicinske trendove i u svom radu primenjuje najnovija stručna i naučna saznanja.

Poliklinika HUMANO
Bul. Dr. Zorana Ðinđića 15
018/300-230
060/0230-224
 humano@poliklinikahuman.rs
FaceBook
www.poliklinikahuman.rs

Zahvaljujući vrhunskoj opremljenosti poliklinike, najstručnijem timu lekara i sprovođenju interne i eksterne kontrole kvaliteta, poliklinika Humano svojim pacijentima pruža široku paletu standardnih i specifičnih usluga u skladu da svetskim standardima savremene medicinske dijagnostike i terapije. Iako mlada, poliklinika Humano je za veoma kratko vreme postala vodeća specijalizovana medicinska ustanova iz oblasti RADIOLOGIJE, HIRURGIJE i UROLOGIJE.

NE BUDITE SAMI SVOJI LEKARI, ZAKAŽITE BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLED NA VREME!

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close