Društvo

GAMEATHON: Dvodnevno takmičenje u pravljenju video igara prvi put u Nišu

Exe play i Startup centar Niš po prvi put organizuju dvodnevno takmičenje u pravljenju video igara „GAMEATHON“, koje će se održati od 14-15.decembra u Startup centru.

„Razlog održavanja ovog takmičenja je da se prepoznaju potencijali Gaming industrije u Nišu, da se objedini gaming zajednica i podrže startup kompanije koje se bave ovom granom industrije“, kažu organizatori.

Pravo učešća imaju pojedinci (programeri, dizajneri, scenaristi, advertajzeri..) ali i timovi. Maksimum broj članova tima je 5, dok je krajnji rok za prijavu 10. decembar.

Za pobednike takmičenja obezbeđene su kvalitetne nagrade (1.500 evra za pobedničku ekipu), dok je potencijalna nagrada, timu koji pokaže da njihov projekat ima ozbiljan tržišni potencijal, 50.000 evra ulaganja u samu ideju.

Gaming industrija predstavlja najbrže rastujuću industriju u svetu i daleko je prevazišla filmsku. U Srbiji u poslednjih 6 godina Gaming pokazuje stalni rast. Pretpostavlja se da je potencijal rasta ove industrije ogroman te da u Nišu imamo sve preduslove da pametno započnemo podizanje Gaming centra.

Logo

„Na ovaj način želimo da inspirišemo zajednicu programera, dizajnera, scenarista, ekonomista, pravnika i advertajzera da u ovoj oblasti prepoznaju svoja buduća zanimanja, što će u konačnom izhodu rezultovati i otvaranjem novih radnih mesta i ostanku mladih u Nišu“, ističu organizatori.

Svi zainteresovani mogu poslati svoje prijave na link www.gameathon.rs

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close