Sport

Gaćinović pred Napredak: Utakmica koja život znači!

Fudbaleri Radničkog u sredu od 14 sati dočekuju Napredak iz Kruševca, u sklopu 30. kola Superlige Srbije.

Niški tim je deveti na tabeli sa 38 bodova na svom kontu, dok je Napredak u zoni ispadanja, na 16. poziciji, sa 29 bodova.

Šef stručnog štaba Radničkog Vladimir Gaćinović istakao je važnost ovog meča i da je vreme da se njegov tim vrati na pobedničku stazu.

“Ovo je utakmica koja život znači! I za nas i za njih. Nismo u dobroj poziciji, vezali smo dva poraza od Voždovca i Mladosti, pa prosto više nemamo pravo na grešku. Naša je dužnost da odigramo dobro i iskupimo se pred niškom sportskom javnošću za loše predstave u poslednje vreme. Nas su posle poraza u Lučanima, u petak, navijači dočekali ispred stadiona i pružili nam podršku. To je bio sjajan prizor i na nama je sada da im se pobedama odužimo za to”, rekao je Gaćinović.

Strateg Nišlija očekuje zahtevan meč na stadionu Čair.

“Moramo biti fokusirani od prvog do poslednjeg minuta. Namerićemo se na kvalitetan sastav i na iskusnog trenera Milana Đuričića, koji je ove sezone predvodio i Radnički i veoma dobro je upućen u naše mogućnosti. Oni se grčevito bore za opstanak, svaki bod im je bitan, imaju nekoliko odličnih pojedinaca, ali smatram da smo mi kvalitetniji i da ćemo pobediti, ukoliko svi budemo bili na potrebnom nivou”, jasan je Gaćinović.

Radnički ni protiv Napretka najverovatnije neće nastupiti u najjačem mogućem sastavu.

“Imamo problem sa povredama trojice bitnih igrača. Dušan Pantelić je počeo da trenira, ali smanjenim intenzitetom. Nikola Stevanović nije trenirao prethodnih dana, kao i Filip Marković, koji je juče dobio i prinovu u porodici. Zbog važnosti meča će sva trojica biti u konkurenciji, a u dogovoru sa medicinskim timom, odlučiću ko će i koliko igrati. Svi ostali su spremni da igraju. Dobro smo se pripremili i verujem da je vreme da izađemo na teren i odigramo meč kakav dolikuje Radničkom. Napašćemo ih, nemamo šta da čekamo i nadamo se povratku na pobednički put”, završio je Gaćinović.

Sat vremena pre početka ovog susreta na teren stadiona Čair izaći će članovi najslavnije generacije Radničkog i u skromnim okolnostima, zbog kovid protokola, obeležiti tačno 39 godina od pobede protiv Hamburgera sa 2:1, u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa UEFA.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com