Sport

Gaćinović: Da nastavimo seriju u Gornjem Milanovcu

Takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije niški Radnički nastavlja u subotu od 15 časova, kada u sklopu 20. kola gostuje Metalcu iz Gornjeg Milanovca.

Radnički u ovaj susret ulazi kao sedmoplasirani tim na tabeli sa 30 bodova na svom kontu, dok je Metalac na 12. poziciji sa pet bodova manje. Ove ekipe su se letos sastale na otvaranju aktuelnog prvenstva, a Radnički je 1. avgusta slavio na svom stadionu rezultatom 3:0.

Šef stručnog štaba Radničkog Vladimir Gaćinović oprezan je pred ovaj susret, koji je uvod u težak raspored u kojem će njegov tim u prva četiri kola drugog dela sezone tri puta gostovati i biti domaćin Crvenoj zvezdi.

“Iza nas su kvalitetno odrađene pripreme u Nišu i u Turskoj i zadovoljan sam u kakvom smo stanju pred nastavak sezone. U Gornjem Milanovcu nas čeka izuzetno teška utakmica. Metalac je ozbiljan, dobro organizovan i napadački orijentisan protivnik. Fudbaleri Metalca su posebno opasni na svom terenu. Igraju visoki presing i pokušavaju da vrše pritisak tokom svih 90 minuta. Mi smo spremni za to. Znamo kakve su nam mogućnosti i smatram da smo dostigli formu koja će nam biti dovoljna da se sa ovog gostovanja vratimo zadovoljni. Nadigravaćemo se sa Metalcem i verujem da ćemo nastaviti seriju u ligi, pošto smo jesenji delo završili sa tri uzastopne pobede”, rekao je Gaćinović.

Niški tim će u ovom meču biti oslabljen za Dušana Pantelića i Nikolu Aksentijevića, koji moraju da „odrade“ žute kartone, a izostaće i povređeni Filip Kasalica.

“Njih trojica su iskusni igrači i veoma će nam nedostajati, ali mi smo znali za ovu situaciju još od decembra i spremali smo se za to. Imamo dobar sastav i adekvatne zamene i njihov izostanak ne bi trebalo da se oseti. Mečevi u Turskoj pokazali su mi da smo na pravom putu, ali jedno su prijateljske utakmice, a drugo takmičarske. Svi ostali igrači konkurišu za prvu postavu. Nikola Strevanović se vratio sa reprezentativne turneje po Americi u odličnoj fizičkoj kondiciji, kao i Aksentijević, tako da na njega možemo da se oslonimo već od ove prve utakmice. Što se tiče novajlija, zadovoljan sam kako smo odradili prelazni rok. Neki su došli u top formi, ima i onih koji su bili zapušteni, ali smo i njih na vreme uspeli da uvedemo u sistem. Pred nama je veoma težak raspored u Superligi i biće nam potrebno da svi igrači budu u formi i na raspolaganju”, završio je Gaćinović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com