Društvo

FROS i „Anđeli čuvari“ darivali siromašne đake

Deset učenika iz Niša slabijeg materijalnog stanja, dobilo je tablet računare za lakše praćenje nastave na daljinu.

Reč je o donaciji Federacije romskih osnovaca, srednjoškolaca i studenata – FROS iz Niša i Udruženja “Anđeli čuvari” iz Valjeva.

Prve računare dobile su dve devojčice romske nacionalnosti, učenice drugog i osmog razreda OŠ “Radoje Domanović“.

„Ovo je veliki poklon za našu decu koja zaista žive teško. Devojčica osmog razreda živi u osmočlanoj porodici i niko u kući nema telefon niti bilo koji medij koji bi mogao da se koristi za učenje na daljinu. Budući da završava osnovnu školu ovo će joj zaista mnogo značiti za realizaciju pripremne nastave za upis u srednju školu što nam je u stvari i cilj“, kazala je Dušica Tričković direktorka OŠ „Radoje Domanović“ zahvalivši se na donaciji.

Organizacija FROS i „Anđeli čuvari“ iz Valjeva intenzivno sarađuju poslednjih sedam meseci.

Foto: S.P.

„Sve što radimo radimo iz srca. Da mi budemo srećni i da usrećimo i druge. Hteli smo da i na ovaj način pomognemo deci koja žive u porodicama slabijeg materijalnog statusa i nemaju mogućnost da nabave računare koji su im danas neophodni za praćenje nastave onlajn. Mislim da će im naši pokloni biti na korist“, kaže Nebojša Saitović iz FROS-a.

Federacija FROS i ranije je pomagala školu Radoje Domanović. Osim invalidskih kolica za devojčicu drugog razreda ove škole, donirali su edukativne igračke i druga sredstva.

„Ovo je možda peta šesta akcija koju organizujemo zajedno. Do sada smo donirali razna didaktička sredstva brojnim školama, kao i invalidska kolica za malu Zenju koja nam je posebno ostala u srcu i hteli smo da jedan tablet poklonimo njoj“, kazala je Vesna Lazić predsednica urdruženja ,,Anđeli čuvari“.

Foto: S.P.

Tablet računare dobili su i mališani sa teritorije Gradske opštine Crveni Krst. Jedan je poklonila ova lokalna samouprava.

„Mi ćemo u saradnji sa privrednicima sa naše teritorije naći način da i ostalim đacima koji nemaju sopstvene računare, nabavimo i poklonimo, kako bi im u ovo teško vreme pomogli da lakše prate nastavu. Solidarnost, saosećanje i podrška, pogotovo danas, su nam više nego potrebni“, rekao je predsednik GO Crveni Krst Miroslav Milutinović.

Foto: S.P.

U toku nedelje svoje tablet računare će dobiti još po dvoje učenika sa područja opština Pantelej, Palilula i Niška Banja.

U susret božićnim i novogodišnjim praznicima, FROS najavljuje brojna iznenađenja i poklone za najmlađe i siromašne.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com