Društvo

(FOTO) Nedeljno sankanje na Kameničkom Visu – neprocenjivo!

Nedelja, zima i puno snega - to sve znači samo jedno! Spakuj decu, ili prvog do sebe, sanke i pravac Kamenički Vis.

Baš ovu ideju imalo je na stotine Nišlija koji su se danas našli na nedeljnom sankanju na ovom poznatom niškom izletištu.

Ovde su se našle brojne porodice sa malom decom, a da se spuste na saonicama odvažili su se i oni nešto stariji kojima nije smetala hladnoća, koja im inače u gradu smeta. Rumeni dečiji obrazi i mi matori koji smo se još jednom “osetili živi”

“Bila je velika gužva na samom brdu. Tiskali su se deca, ljudi…i svi su se smejali, dovikivali i bili radosni. Lepa je to slika bila danas na Kameničkom Visu. Nije nam ni smetala niska temperatura, ništa nam nije smetalo”, rekao je jedan “sankaški takmac” za Niške Vesti.

Kamenički Vis jedno je od pet izletišta na teritoriji Gradske opštine Pantelej. Malo njih zna da je nekada ovde pored najboljeg gradskog sankanja ovo bilo i mesto gde su Nišlije činile svoje prve skijaške korake. Postojala je ideja da se skijalište obnovi, ali je kao i za sve ostalo dobro, potrebno puno para. Predsednica opštine Nataša Stanković, razgovarala je ranije, sa skijaškim stručnjacima i sve još uvek jeste na nivou razmatranja, jer bi morao da se napravi detaljan plan razvoja. Sama lokacija ima i vikend naselje čije kućice ako se obnove mogu da ugoste veliki broj ljudi.

Starije Nišlije možda znaju da su nekada Kamenički Vis i Bojanine vode imale i ski liftove pa se ovde uz sankanje često činili pravi skijaški podvizi. Malo ko zna da je i niška Palilula imala svoje skijalište, Deljski Vis gde su čak bile organizovane i ski trke.

Sačekaćemo nekad, možda, neki novi ski lift, ali smo zato za sankanje spremni odmah!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com