Društvo

Fondacija PONS priprema aplikaciju za mobilne telefone

Smetnje na koje nailaze u saobraćaju osobe sa invaliditetom u Nišu uskoro će moći da prijave preko mobilne aplikacije. To će im biti dostupno na telefonu bilo da su u ulozi pešaka, vozača ili putnika u gradskom prevozu.

 

 

Ivan Novković

„Pokretanje aplikacije prati i formiranje radne grupe, koju ćemo oformiti u saradnji sa Gradskim većem. Radnu grupu činiće osobe sa invaliditetom i predstavnici javnih komunalnih preduzeća, nadležnih za rešavanje problema sa kojima se srećemo u saobraćaju”, objašnjava Ivan Novković, direktor Fondacije PONS.

Foto: MRCN

Zamišljeno je da PONS sve pritužbe koje stignu putem aplikacije šalje radnoj grupi, koja će ih kasnije analizirati i usmeravati pojedincima u javnim preduzećima koji su nadležni za rešavanje konkretnih problema.

„Ovu aplikaciju koristiće sve naše sugrađanke i sugrađani, jer su prepreke sa kojima se mi suočavamo ujedno i prepreke sa kojima se suočavaju svi”, kaže Novković i dodaje da su, osim aplikacije, pokrenuli i pravno savetovanje, radionice sa učenicima iz niških srednjih škola, kao i dijalog na lokalnom nivou sa svim važnim javnim preduzećima, Gradskim većem i Sekretarijatom za saobraćaj.

Foto: MRCN

Fondacija PONS osnovana je oktobra 2016. godine da pruži podršku osobama sa invaliditetom i udruženjima, kako bi ojačali i na ličnom nivou i kao organizacije za poslove zastupanja prava osaoba sa invaliditetom u svim oblastima života.

„Naziv PONS je akronim od reči ponosni, odgovorni, nesakriveni i samostalni, što su i ciljevi fondacije. Želimo da osobe sa invaliditetom budu ponosni na ono što jesu, da budu odgovorni članovi društva, da se zbog svog invaliditeta ne kriju i da kroz svoje aktivnosti i rad na sebi postanu samostalni i da mogu da funkcionišu bilo u kojoj oblasti života”, objašnjava Novković i dodaje da za 2019. godinu imaju samo jedan cilj, a to je povećanje sigurnosti osoba sa invaliditetom u saobraćaju.

Foto: MRCN

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com