Sport

FK Radnički digao glas: Prestanite sa tendencioznim suđenjem!

Fudbalski klub Radnički zahteva da se prekine sa tendecioznim suđenjem u Superligi Srbije. U ovom klubu navode da treba da se poveća broj trenutnih sudija, kako se ne bi ponavljali iz utakmice u utakmicu, što svakako izaziva podrozenje sportske javnosti.

 

“Od početka ove sezone strpljivo smo čekali da vidimo da li ima naznaka bilo kakvog ozbiljnijeg rada u okviru Sudijske komisije FSS. Pokazalo iz kola u kolo da su zahtevi poput trasparentnosti i rada prevelika očekivanja od ove komisije”, isiču u niškom klubu.

U FK Radnički podsećaju da im je protiv Spartaka iz Subotice poništen gol, zbog navodnog igranja rukom.

“To se nigde na snimku ne vidi. Takođe, na toj utakmici smo videli i crveni karton za Radnički, kao i penal za domaćina.”

U šestom kolu utakmica Radničkog protiv Proletera odlučena je nepostojećim penalom u korist tima iz Novog Sada (sudio je sudija iz Novog Sada). U desetom kolu protiv Metalca dodeljena su dva prestroga žuta kartona, a posebno drugi, gde je faul za Radnički, dok ga sudija dosuđuje za Metalac i daje drugi žuti, odnosno crveni katon igraču.

I u 12.kolu na utakmici protiv Vojvodine, kao i na prethodnoj, niški tim je ostao sa igračem manje. Na istoj utakmici igrači Radničkog su dobili četiri žuta kartona, kao i sekretar kluba. Crvene kartone su dobili sportski direktor i pomoćni trener.

“Od prve do poslednje utakmice evidentno je perfidno suđenje, gde se sviranjem brojnih faulova pomaže našim protivnicima. Imajući u vidu da postoji kontinuitet u suđenju na štetu Radničkog od prvog kola, primorani smo da se oglasimo po ovom pitanju i zahtevamo da se ispitaju anomalije u suđenju”, navode u saopštenju.

Osim nepostojećih kriterijuma prilikom suđenja, navode u ovom klubu, evidentno je nepostojanje istih i prilikom izbora sudija.

“Svaki put kada se dodeli sudija za našu utakmicu pitamo se gde su granice? Tako je na utakmici protiv Proletera u Nišu sudio sudija Maksimović, koji živi i radi u Novom Sadu, odakle je i Proleter. Utakmicu protiv Vojvodine u Novom Sadu sudio je sudija Simović, koji je iz Novog Sada, odnosno Lovćenca. Utakmicu protiv Metalca je sudio opet sudija iz Lovćenca. To nameće pitanje koliko je veliki taj Lovćenac kada ima toliko fudbalskih sudija i zašto oni uvek sude Radničkom? Da li je taj Lovćenac veći od zapadne i istočne regije, pošto je očigledno da ima više sudija iz tog vojvođanskog sela nego iz pojedinih regiona Srbije. Uostalom, na utakmicama Radničkog nikad nije sudio sudija iz Niša”, zaključio je klub sa Čaira.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com