Zdravlje

Fizička aktivnost je veoma bitna za vaše zdravlje. Izgovora nema, dovoljno je samo da na posao odete pešice

U Institutu za lečenje i rehabilitaciju “Niška Banja”, obeležen je Global Wellness dan na terasi IV sprata stacionara “Radon”, brojnim aktivnostima, a za sve one koji cene svoje zdravlje i misle pozitivno. Tema obeležavanja ovog dana je “Misli pozitivno – uspori, udahni i osmehni se”, poručili su prisutnima.

 

Rozita Filipov, načelnik odeljenja rehabilitacije

“I ove godine naš Institut se prirdružio obeležavanju ovog dana koji se obeležava u preko 350 zemalja, a cilj je motivacija ljudi za zdravim životnim navikama. Sve manje vremena danas stižemo da posvetimo fizičkim aktivnostima, a korona nas je opomenula koliko je ona važna. Onima koji su oboleli od neke bolesti”, istakla je Rozita Filipov, načelnik odeljenja rehabilitacije Instituta Niška Banja, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, supspecijalista reumatologije

Fizioterapeuti Instituta “Niška Banja” pokazali su vežbe za zdravo srce i vežbe koje će vam pomoći da budete zdravi u svakom trenutku svog života, ali i da vaše misli budu pozitivne.

Jasminka Stojadinović, glavni fizioterapeut Instituta Niška Banja

“Fizička aktivnost je veoma bitna poboljšanje kvaliteta života od najranijeg života pa do duboke starosti. Dan bi trebalo da nam krene vežbama za dobro jutro, ali nažalost to nije tako. Fizička aktivnost je značajna za sve organe. Dovoljno je da budemo aktivni makar pola sata dnevno, bez opravdanja i iznalaženja razloga da to ne možemo. Možete svakog jutra da odete pešice do svog radnog mesta i nazad kući i to će biti dovoljno.”, kazala je  Jasminka Stojadinović, glavni fizioterapeut Instituta Niška Banja

Kako zdravlje ne predstavlja samo odsustvo bolesti, već celokupno stanje vašeg fizičkog, društvenog i mentalnog blagostanja, pored redovne fizičke aktivnosti neophodno je da pored svih poslovnih i privatnih obaveza priuštite sebi i opuštanje, poručili su. To ćete najbolje postići u specijalizovanim ustanovama, kao što je wellness – spa centar u prizemlju stacionara “Radon”, gde će vam ljubazni i izuzetno profesionalni fizioterapeuti, uz široki spektar usluga, pomoći da sve što poželite uradite na vreme, bez bola i uz osmeh.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com