Kultura

Film o „Hipi dolini“ na dva prestižna festivala

Dokumentarno-igrani film „Hipi dolina – Ceo svet u jednoj dolini“ biće gost na čak dva festivala početkom narednog meseca. Prvo će publika u Beogradu na trećem Festivalu muzičkog dokumentarnog filma „Dok’n’Ritam“ uživati u ovoj premijeri, a četiri dana kasnije film gostuje u komšiluku, na festivalu „Rokumentarni dani“ u Nikšiću.

Film koji je režirao Boban Rajković po scenariju Vladimira Ristića, a producirao City Marketing Centar iz Niša na čelu sa producentom Oliverom Paunovićem, već je doživeo veliku popularnost na našim prostorima, što je nateralo i organizatore festivala u regionu da ga uvrste u svoj program.

Najpre, jedini festival muzičkog dokumentarnog filma u Srbiji „Dok’n’Ritam“, na kom će biti prikazano više od 20 filmova, ugostiće i niški dokumentarac. „Hipi dolinu“ imaće priliku da pogleda svako ko ovom festivalu bude prisustvovao 7. juna (19 časova), u Domu kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu.

Svi prikazani filmovi boriće se za tri nagrade u takmičarskim selekcijama, nacionalnoj i međunarodnoj, kao i za nagradu publike.

Nekoliko dana kasnije, tačnije 11. juna, uzeće učešće i na drugom izdanju Revije muzičkog dokumentarca „Rokumentarni dani“ u Nikšiću. Pored filmova koji dolaze iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije, tamošnjoj publici predstaviće se i četvrti po redu film produkcijske kuće City Marketing Centar.

Biće to prilika da se i publika van našeg grada upozna sa jednim od najvećih urbanih mitova niške prošlosti, nekadašnjom Hipi dolinom, kroz prizmu ekipe koja je radila na ovom projektu. Sva je prilika da će i oni deliti impresije publike koja je do sada imala prilike da ogleda film.

Podsećamo, dokumentarni film o Hipi dolini zatvorio je 52. Filmske susrete u Nišu , a osim toga bio je projektovan i na lokalnoj televiziji „Zona plus“, a niška publika imala je prilike i da ga pogleda na amfiteatru na Nišavi u okviru proslave Dana mladih.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com