Kultura

FILM GLUMČINA otvorio jubilarni X PROKUPAČKI FILMSKI FESTIVAL- PROFIFEST

Premijerom Dokumentarnog filma GLUMČINA o Zoranu Radmiloviću, producenta Olivera Paunovića sinoć je otvoren jubilarni X prokupački film festival “ProFiFest” koji traje do 28. avgusta.

U Narodnom muzeju Toplice bilo je baš toliko ljudi da osetimo one prve reakcije koje su nam pokazale da smo uradili pravu stvar, snimivši film GLUMČINA koji su sa istim žarom gledali mladi Prokupčani i oni nešro stariji, sećajući se velikog Radmilovića, rekao je Oliver Paunović, producent.

Festival je otvorio naš poznati glumac Milan Caci Mihailović po čijoj je knjizi i snimljeno ovo dokumentarno ostvarenje.

Nakon projekcije je on nastavio da na oduševljenje mnogih prepričava dogodovštine koje su zajedno proživljavali Radmilović i on. Kako sam kaže, uživao je uvek u njegovom društvu i od njega stalno učio, ističući da pored toga što je Zoran bo veli glumac onje i kao čovek bio veličina.

Foto: Maja Vodeničarski, City Produkcija i Milan Caci Mihailović, glumac

“Uvek sam ja nakon tih druženja ali i druženja sa drugim glumcima nešto zapisivao, da se ne zaboravi. I prava je sreća što sam to radio jer iz tih materijala nastale su knjige sećanja, od kojih je jedna “Čarobnjak” posvećena legendarnom glumcu Radmiloviću”, rekao je Mihailović.

ProFiFest se nastavlja i danas a pored projekcija filmova organizovane su i prateće manifestacije, čitav program dešava se od 26. do 28. avgusta u Prokuplju, a satnica izgleda ovako:

Program Festivala

27. avgust 2021. petak
10h Dom kulture – Filmska radionica za decu
12h Narodni muzej Toplice – Takmičarksi program

20h Ispred Doma kulture film “Pokajnik u pokušaju” i film “Otac Arsenije”

28. avgust 2021. – subota
10h Narodni muzej Toplice – Tribina
11h Narodni muzej Toplice – film “Odluka”

19h Centar grada – Dečija žurka (druženje sa Magarencetom)
20h Ispred Doma kulture- Dugometražni igrani film “Grudi”
Svečana dodela nagrada i zatvaranje festivala

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com