Sport

Filip Stanković na novom dokazivanju u meču “Selektor-Novinari”

U zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani ovog vikenda (23.12.) odigraće se još jedan bokserski spektakl na nacionalnom nivou gde će u poluteškoj kategoriji naš grad predstavljati Filip Stanković.

Nakon „Zlatne rukavice” u beogradskoj „Štark Areni”, međunarodnog turnira na kojem je takođe uzeo učešće naš Nišlija, očekuje ga još jedno, ovog puta nacionalno takmičenje, u dvorani smeštenoj pored reke Begej.

Izborni meč boksera za ulazak u reprezentaciju Srbije pod nazivom „Selektor-Novinari” u organizaciji Bokserskog saveza Srbije, tehničke podrške BK Petrovgrad i pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina, biće prilika da se izabranici selektora Srbije Tomislava Antelja dokažu i opravdaju ukazano poverenje. S druge strane preko selekcije novinara, koju predvode Dušan Vasiljević (doajen sportskog i borilačkog novinarstva) i trener Milivoje Bašić, klupski bokseri imaće priliku da upravo oni uđu u nacionalni tim.

„Pravilo da samo najbolji bokseri mogu da nastupaju za reprezentaciju i istovremeno stvarana mogućnost da nas samo najbolji predstavljaju važilo je u ex Jugoslaviji. Sada se vraćamo tom pravilu koje se pre nekoliko decenija pokazalo kao zlatno pravilo. Dakle, nema miljenika Saveza i selektora, pobednici će nas predstavljati i to će biti neprikosnoveno pravilo za boks. Ovakvi mečevi će vratiti boks u nekadašnje bokserske centre” istakao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Nakon spektakla u Zrenjaninu, sledi kratka pauza usled novogodišnjih i Božićnih praznika, a već od 10. januara 2018. najbolji bokseri Srbije startuju sa pripremama na Zlatiboru, koje će se nastaviti u Minhenu. Državno prvenstvo koje će biti održano u februaru 2018. biće ujedno i novi izborni ciklus za reprezentaciju Srbije.

U poluteškoj kategoriji perspektivni Stanković će se boriti protiv Saše Milovca iz Novog Sada, a mi svim snagama navijamo za njega i sigurni smo da će doneti neko novo priznanje u naš grad. Srećno!

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com