Kultura

Festival se vratio kući!

Renovirani hotel Ambasador, od ove godine ponovo je kuća glumaca.

Posle više od decenije pod krovom najvećeg niškog hotela, ponovo se uselio karavan glumaca koji svake godine dolazi u Niš na svoje Filmske susrete.

Društvo za hotelijerstvo, turizam i trgovinu My place group iz Niša, kojoj pripada i hotel Ambasador, ustanovio je nagradu koja se od ove godine dodeljuje glumcu večeri.

Foto: SP

Prvu statuetu „Branko Miljković“, urađenju po crtežu slikara i grafičara Dragana Momčilovića iz Niša, na 54. Festivalu glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma, dobilo je trojica umetnika – Tihomir Stanić glumac prve festivalske večeri, koga je publika gledala u ulozi Dagija Popovića u filmu „Delirium tremens“, Radovan Vujović, glumac druge festivalske večeri, za ulogu Živote vojnika i seljaka iz naroda u filmu „Kralj Petar Prvi“, i Boris Milivojević kao glumac treće festivalske večeri za ulogu u filmu „Četiri ruže“.

Povod ustanovljenja ove nagrade je prvenstveno naša želja da Ambasador ponovo načinimo centrom festivalskih dešavanja, kao što je to bio u prvim decenijama svog trajanja.

Branko Miljković je simbol kulture Niša. Decenijama ranije simbol grada je bio i hotel Ambasador, dok je uživao status reprezentativnog mesta za smeštaj velikog broja gostiju. Ovaj hotel je danas renoviran po visokim standardima, i smatramo da je gradu Nišu i festivalu doneo delić glamura koji je gotovo pola veka nedostajao“, kažu u My place grupi.

Foto: SP

Osim glumaca i gostiju festivala, u hotelu Ambasador se na drugom spratu, trenutno nalazi festivalski press centar gde se organizuju razgovori sa glumcima, promocije knjiga i projekcije filmova u okviru pratećeg programa Kino region.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com