Društvo

Fakultet umetnosti otvara sezonu koncertom “Damama na dar”

Fakultet umetnosti u Nišu svečano otvara Koncertnu sezonu 2017. godine tradicionalnim revijalnim koncertom “Damama na dar”. Koncert se održava u ponedeljak, 6. marta u 20 sati u Koncertno – izložbenoj sali fakulteta.

Kao poklon damama za osmomartovski praznik, publika će imati priliku da uživa u izvođenju muzičkih dela talentovanih studenata, pobednika mnogobrojnih takmičenja. Nastupiće Miloš Vuković – gitara, Sava Pavlić – kontrabas, Jelena Stojilović – sopran, Dušan Čeganjac – harmonika, Kristina Krsmanović – flauta, Aleksandar Raos – klavir, David Kurtić – violina i Đorđe Hartl – vibrafon.

“U renoviranom prostoru sa modernijom opremom, želimo da svojim posetiocima pružimo nesvakidašnje uživanje u izvođenju klasične i umetničke muzike talentovanih studenata i profesora Fakulteta umetnosti kao i gostujućih eminentnih umetnika iz zemlje i sveta”, kaže Marko Micić, šef Multimedijalnog centra FU.

Fakultet umetnosti dobitnik je nagrade “Organizator godine” za Koncertnu sezonu FU koju dodeljuje renomirani magazin “Muzika klasika” za 2016. godinu. Svečana dodela održana je u muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu, 2. februara.

“Nagradom “Organizator godine” za Koncertnu sezonu FU prepozant je naporan rad Multimedijalnog centra Fakulteta umetnosti i cilj da kroz koncerte klasične i umetničke muzike podiže nivo kulture grada Niša promovišući talentovane studente, eminentne profesore, gostujuće vrhunske umetnike i svetski priznate muzičare. Takođe kroz vizuelni identitet, plakate i fotografije Koncertne sezone FU promoviše se i kreativni rad studenata Departmana za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosti u Nišu,” dodaje Micić.

Od formiranja Koncertne sezone, u prethodne 4 godine, u sali fakulteta u Knjaževačkoj bb,  kao i u ostalim gradskim koncertnim prostorima, održano je preko 160 koncerata.

Ulaz na koncert “Damama na dar”, 6. marta u 20 sati je sobodan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com