Društvo

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja obeležio 48 godina postojanja

Fakultet sporta i fizičnog vaspitanja Univerziteta u Nišu svečanom Akademijom, na kojoj su prisustvovali profesori i studenti Fakulteta, predstavnici Univerziteta i Grada, obeležio je 48 godina postojanja.

“Počeli smo Međunarodnom konferencijom “FIS-Komunikacije”, zatim svečanom Akademijiom i to je jedna prilika da sublimiramo sve ono što smo radili u prethodnoj godini, da pohvalimo one koji su najbolji, ali i da ukažemo na nedostatke kojih je bilo u protekloj godini i odredimo ciljeve za narednu”, rekao je dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja prof. dr Milovan Bratić.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja nalazi se između 150. i 200. mesta na Šangajskoj listi, što ga čini vodećim fakultetom u Srbiji i regionu, dodao je Bratić.

Foto: P. V.

“Najponosniji sam na mlade ljude koji postižu izuzetne rezultate, kako u naučnom, tako i u stručnom pogledu i to je nešto što daje fakultetu polet za još bolji i uspešniji rad”, istakao je Bratić.

Kao planove za budućnost Bratić je istakao povećanje aktivnosti u nekoliko segmenata.

Foto: P. V.

“Planovi su da povećamo aktivnosti kada je u pitanju odnos prema studentima, da pojačamo aktivnosti koje su vezane za stavljanje našeg fakulteta na mapu značajnih institucija, da to prepoznaju i lokalna samouprava i Republika i da valorizujemo ono što smo uradili”, poručio je prof. dr Milovan Bratić.

Nakon svečane Akademije, od 18,00 časova, organizovana je Naučno-stručna tribina “Dualna karijera sportista”, na kojoj su gosti bili Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije i Dejan Savić, selektor vaterpolo reprezentacije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com