Magazin

EVO ŠTA DONOSI 2017: Kineska Nova godina VATRENOG PETLA!

Kineska Nova godina počinje prvim mladim Mesecom u godini, što je danas, 28. januara. Prethodna je bila u znaku Majmuna, a ova je u znaku Vatrenog Petla, pa Kinezi smatraju da će 2017. biti mnogo prizemnija i mirnija.

Kineska Nova godina počinje 28. januara i trajaće do 15. februara 2018. godine. Ovom godinom vladaće crveni plameni Petao, što, prema kineskom verovanju, znači da ćemo mnogo vremena provoditi u samoći i u harmoniji sa porodicom i prijateljima. Veruje se da je ovo godina napornog rada, strpljenja i postizanja ciljeva.

Kinezi veruju da su u 2017. godini dostojanstvo, hrabrost, ljubaznost i rad kvaliteti na kojima treba raditi.

Kako kažu, vatreni Petao ima kontradiktornu prirodu i treba biti oprezan u komunikaciji. Zbog naglašene energije Petla, moguće je da ce dolaziti do čestih konflikata. Iako teži skladu,  često se dečava da postane uvređen i ratoboran.

Kineska tradicija nalaže da se u novu godinu uđe u društvu svih članova porodice. Pošto zajedno večeraju, Kinezi izlaze na ulice kako bi s ostalima dočekali ovaj praznik.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com