Kultura

Evo ko su trojica Nišlija koji putuju u Kijev na Eurosong 2017 (VIDEO)

Oliver Katić, Marko Nikolić i Igor Stanojević trojica su Nišlija koji će uskoro otputovati u Kijev na Eurosong 2017. Oni će ove godine svojim glasovima pomoći predstavniku Crne Gore, Slavku Kaleziću, da ostvari dobar plasman na najvećem i najstarijem muzičkom festivalu. Poslednje pripreme pred odlazak muzičara odvijaju se u Oficirskom domu i mada će u Green room-u u rukama imati zastavice bratske Crne Gore, sva trojica su saglasni da je izuzetna čast što je Kalezić za ovu misiju izabrao baš Nišlije i grad Niš.

Evrovizija- ostvarenje sna

Olivera Katića ne treba posebno predstavljati, jer se njegov glas do sada već daleko čuo. Vlasnik je škole i studija “By heart”, a bavi se obrazovanjem i usavršavanjem mladih, niških muzičkih talenata.

Dolaskom u Niš Slavka Kalezića, crnogorske zvezde u usponu, njegova škola dobila je i inostrano priznanje kvaliteta.

Kako je Niškim Vestima rekao crnogorski predstavnik, iz Podgorice je pratio Oliverov rad i kada je birao prateće vokale za svoju kompoziciju “Spejs”/ orig. Space/, želeo je Katića u svom timu.

Katić je, sa svoje strane, imao samo jedan jedini uslov, da sva tri prateća vokala budu iz Niša.

Slavko Kalezić; Foto: J. Ćosin

“Ja sam već dva dana i Nišu i pod opasnim sam emocijama, jer evrovizijski nastup je za mene ostvarenje velikog sna, spajanje sa ljudima, avantura i dobra razmena energije. Jako mi je važno da su mi se sada, pred kraj priprema “desila” njih trojica i miran sam ne sto, nego milion posto uz njih. Ulili su mi neverovatnu sigurnost i dali mi vetar u leđa,” kazao je Slavko Kalezić.

Oliver Katić. Marko Nikolić, Slavko Kalezić, Igor Stanojević u Oficirskom domu, Foto: J. Ćosin

Ekipa mala, ali odabrana

Propozicije Eurosonga su da svi vokali moraju biti otpevani uživo, pa će Oliver, Marko i Igor pevati  iza scene, što znači da ćemo ih u Kalezićevom nastupu čuti, ali ne i videti.

Slavko kaže da mu je žao što nije žešće insistirao da se i njih trojica pojave na sceni, ali da će insistirati da sve vreme priprema, više od dve nedelje budu sa njim u Kijevu. Eurosong ove godine traje od 9. do 14. maja, ali budući da je u pitanju muzički i televizijski spekatkl, pripreme učesnika počinju nedelju dana ranije.

“Videćemo se na crvenom tepihu i u Green room-u, znate to je ono mesto gde svi mašemo zastavicama, ovaj put Crne Gore. Siguran sam da Srbija i Nišlije neće zameriti i mislim da svi zajedno treba da budemo ponosni na to što ćemo nas trojica biti tamo”, rekao je Oliver Katić.

Foto: J. Ćosin

Katiću je odlazak u Kijev drugo ušešće na Eurosongu, jer je i 2015. godine u Beču bio prateći vokal srpske predstavnice, Bojane Stamenov. Takođe i Marku Nikoliću, čije pevačko iskustvo seže još u doba dečjeg festivala “Majska pesma”, kada je u duetu sa rođenom sestrom, poznatom srpskom pevačicom, Majom Nikolić, pobedio. Nikolić je završio Muzičku akademiju u Gracu, a nastup sa Bojanom Stamenov smatra vrhuncem dosadašnje muzičke karijere.

“To je tada bilo ostvarenje jednog sna. Ono što sada sa Slavkom proživljavam je repriza sna. Sa Oliverom sam i prijatelj i kolega, išli smo zajedno i u Muzičku školu. Ovo je, pre svega, predivno druženje, jer je Slavko divan momak, a nas trojica kao prateći vokali funkcionišemo kao jedan”, kazao je Niškim Vestima Marko Nikolić.

Treći prateći vokal, Igor Stanojević, počeo je da peva još kao dete i njegovi, kao i Markovi nastupi, vezani su za “Majsku pesmu” i Dom vojske.

“Ja sam tenor i pevam više glasove u našim sazvučjima, što nije pravilo. Sada, recimo, u nekim akordima Oliver peva te najviše tonove, ali jesam tenor. Meni je prvi nastup na Eurosongu, i naravno da se radujem, očekuju nas probe , polufinalno, finalno veče. Biće i promotivnih nastupa, raznih aktivnosti i broj nastupa će biti veći od deset, sigurno“, istakao je Igor Stanojević.

Niš na Evrovizijskoj mapi

Sva četvorica saglasni su da učešće na jednom ovakvom festivalu može otvoriti mnoga vrata.

“Moja želja je bila da ta vrata otvorimo ne samo nama, nego i Nišlijama i gradu Nišu i mislim da smo na najboljem putu da to ostvarimo”, dodao je Oliver Katić.

Da podsetimo, predstavnica Srbije na 62. Pesmi Evrovizije biće srpska pop pevačica Tijana Bogićević, i uz nju, Nišlije imaju puno razloga da navijaju i za crnogorskog predstavnika, Slavka Kalezića. Put glavnog grada Ukrajine, ova mala, ali odabrana ekipa krenuće 29. aprila. Srećno!

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com