Virus KoronaZdravlje

Epidemiološka situacija u Nišu za sada dobra

Epidemiološka situaciju u Nišu je za sada dobra. Od oko 500 testiranih u toku jučerašnjeg dana, samo je jedan nalaz bio pozitivan, kazao je Niškim Vestima direktor Doma zdravlja prof. dr Milorad Jerkan. Sa druge strane, broj hospitalizovanih pacijenata u Kruševcu je u poslednjih deset dana porastao.

„Za sada imamo samo blage naznake da će se povećati broj zaraženih u Nišu, jer imamo povećan broj pregleda u kovid ambulantama. Trenutno se sa simptomima koji liče na koronu javi oko 200  do 250 Nišlija, što je duplo više u odnosu na prethodni period. Ekipe Doma zdravlja obave oko 70 prvih pregleda, ostalo su kontrolni pregledi“, istakao je Jerkan.

Na pitanje da li su festivali povećali broj mladih koji se javljaju kovid ambulantama, Jerkan kaže da je još uvek rano za procene, ali očekuje da će već od 1. avgusta imati preciznije podatke kliničke slike pacijenata za celu Srbiju.

Porastao je i broj hospitalizovanih pacijenata u Kruševcu u poslednjih deset dana.

„Nije beznačajna promena, jesu brojke male, ali je ipak evidentan porast broja hospitalizovanih“, kazao je direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

U ovoj kovid bolnici trenutno je hospitalizovano 37 pacijenata. Radi se o lakšim oblicima bolesti, zaključio je Perišić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button