Društvo

Emmezeta i Niške Vesti poklonom iznenadile devojčice kojima je majka iznenada preminula

Poznati niški džudista i profesor fizičke kulture Miodrag Mitrović, već šest i po godina sam podiže tri ćerke, nakon što je zbog karcinoma grlića materice preminula njegova žena Violeta u 34-oj godini života.

Tada je Miodrag postao i otac i majka, sada sedamnaestogodišnjoj Nađi i desetogodišnjim bliznakinjama Ivi i Jani, i silom prilika morao da preuzme sve obaveze oko kuće.

Miodrag sa profesorskom platom i devojčice sa penzijom od 13.500 dinara koju su nasledile od majke jedva krpe kraj s krajem. Sve što se kupuje množi se sa tri, tri para patika, tri jakne, kompleta knjiga i ostalog pribora za školu. Kaže da su devojčice skromne i strpljive da sačekaju da se nešto kupi na sniženju ili kada se ima para. Ipak, nikada nisu išle u Grčku na more, jer je to za njih preskupo. Nemaju ni laptop, već koriste stari računar.

Priču o ovoj niškoj porodici koju je zadesila velika tuga objavio je nedavno Blic. Niške Vesti nisu mogle da ostanu neme, već su odlučile da makar malo ovoj porodici olakšaju život. Kontaktirali smo Miodraga i saznali od njega šta je devojčicama trenutno najpotrebnije i šta bi ih usrećilo. Rekao nam je da bi to bio laptop, a onda smo krenuli u potragu za partnerom. Nije ga bilo teško naći. Na našu sreću, i na sreću devojčica odmah se odazvala Emmezeta.

Iva i Jana i direktor Niških Vesti Oliver Paunović

“Nakon pisanja novinara Branka Janačkovića u Blicu o devojčicama koje su ostale bez majke, jer je iznenada preminula, pokrenuo sam inicijativu da nekako usrećimo ove dve princeze koje imaju i stariju sestru. Želeli smo da iznenadimo devojčice, pa smo u dogovoru sa njihovim ocem organizovali danas uručenje poklona. On ih je navodno slučajno doveo u Emmezetu da prošetaju i pogledaju stvari za kuću. Devojčice nisu očekivale da će dobiti laptop”, objašnjava Oliver Paunović, direktor City Marketing Centra i Niških Vesti današnju akciju i dodaje da je zbog ove akcije posebno ponosan i srećan.

Porodici Mitrović prišao je radnik Emmezete nudeći pomoć, kao što to radi i sa svakim drugim kupcem. Pitao ih je šta im je potrebno, a Jana i Iva su skromno odgovorile laptop, ili telefon. Želja im se ispunila, a njihova ozarena lica nisu mogla da sakriju sreću kada im je poklon uručen.

Devojčice, koje se bave i džudoom i u tom sportu nižu medalje su se iznenadile kada su dobile lap top, jer nisu očekivale poklon.

“Najviše volim na računaru da slušam muziku, ali će mi on koristiti i za školu i za sport”,  kazala je Jana.

“Obradovala sam se poklonu. Na njemu ću da slušam muziku, gledam serije, filmove”, rekla je Iva.

“Posle teksta koji je izašao o meni i mojim ćerkama kontaktirao me je Oliver Paunović i on se najviše angažovao da ih malo usreći. Ovaj poklon će im puno značiti jer dosta vremena provode pored računara. Laptop će moći i da nose sa sobom, jer one već godinama bolje i od mene znaju da rade na računaru. Zahvaljujem se i Emmezeti koja ih je obradovala ovim poklonom”, kaže Miodrag.

Otac devojčica se zahvalio i Milanu Deviću, fudbalskom treneru rodom iz Inđije, a koji radi na Tajlandu. Dodaje da ih je on takođe kontaktirao i dosta pomogao, na iznenađenje Miodraga, jer nije očekivao da neko čak sa Tajlanda prati šta se dešava u Srbiji.

Emmezeta-pravi komšija

Od kada je Emmezeta u Srbiji, od kraja 2015. godine, učestvovala je u nizu humanitarnih akcija. “Želimo da pomognemo tamo gde je najpotrebnije, a to su bolnice i zdravlje naših sugrađana. Uvek smo tu kada je pomoć potrebna mladim kreativnim ljudima, sportskim događajima, ali i pojedincima koji su se našli u teškoj životnoj situaciji”, ističu u ovoj kompaniji.

“Ako se u nekom društvu posluje, jedino prirodno je da se istom tom društvu uzvrati na način koji najviše doprinosi svima koji to društvo čine. Naš cilj je da uvek budemo deo zajendnice i uvek se trudimo da budemo “pravi komšija”, koji je svim svojim kupcima, kao i svim građanima deo života”, dodaju u Emmezeti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com