DruštvoKultura

Ekipa filma ,,33 Anđela” snima kadrove u Hrvatskoj i Republici Srpskoj

Filma ,,33 Anđela" je priča o stradanju srpske dece u nacističkim logorima za vreme Drugog svetskog rata. U Norvešku je poslato 102 dece od kojih je više od 33 smrtno stradalo. Najmlađe među njima imalo je samo 11 godina.

U norveško-srpskoj koprudukciji snima se film ,,33 Anđela“ te je tim povodom filmska ekipa boravila u Republici Hrvatskoj i Republici Srpskoj. Scene za film snimljene su na području Кorduna i Banije kao i u Sisku na lokalitetu ,,Dečije groblje Dijana Budisavljević“ i još na par mesta, prenosi Đorđe Bojanić.

Za potrebe realizacije filma govorili su predstavnici srpske zajednice u Hrvatskoj, istoričari, javne ličnosti, etimolozi i svedoci stradanja srpskog naroda i dece u Drugom svetskom ratu.

srpskaistorija.com

Nakon završetka snimanja u Republici Hrvatskoj filmska ekipa nastaviće snimanje u Republici Srpskoj. Veliki broj potomaka i svedoka odazvao se i vrlo rado će svedočiti o zločinima nad svojim najbližima za vreme Drugog svetskog rata, prenosi direktor i producent filma Branko Dimović Dimeski.

srpskaistorija.com

Dr Johanes Solberg koji sa ekipom boravi na snimanju istako je da je vrlo važno da svedočenja iz Drugog svetskog rata ostanu zabeležena i zahvalio se na srdačnom gostoprimstvu divnih ljudi sa Кorduna, Banije kao i Republike Srpske, prenosi Đorđe Bojanić.

srpskaistorija.com

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button