Ekonomija

EcoLogic Expo održan u Tvrđavi

EcoLogic Expo je po drugi put organizovana i ima zadatak da razvije veštine neophodne za život u skladu sa prirodom.

Ovogodišnja manifestacija posvećena je očuvanju resursa vode a celokupna ideja oslanja se na promociju održivog razvoja i zaštite životne sredine.

Dok se u Evropi prerađuje 80 posto otpadnih voda, u Srbiji je taj postotak na 15 posto.

EcoLogic Expo predviđa platformu za informisanje, gde pojedinci uče i razvijaju veštine neophodne za život u skladu sa prirodom. Program mobiliše aktere iz javnog, privatnog i civilnog sektora, akademske zajednice i građane zainteresovane za očuvanje prirode i izgradnju održive budućnosti.

Evropska komisija blagonaklon gleda i pruža podršku za sve ove partnerske događaje. Suorganizatori su još i Gradska opština Crveni Krst  i njena Kancelarija za mlade.

Kompanije, firme i niška predućeća i škole prikazali su radove koji se odnose na zaštitu životne sredine. Među izlagačima bilo je i JKP „Mediana“ a najbolji reprezent održivog razvoja jesu reciklažna dvorišta ovog javnog preduzeća. U reciklažnim dvoritštima prikupljeno je preko 200.000 kg otpada. Od 2022. godine uklonjeno je nekoliko hiljada tona otpada sa divljih deponija, dok je ta cifra u ovoj godini 6.900 tona. Smanjene su i površine pod divljim deponijama.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com