Politika

Džunić: Iako smo radili u teškim uslovima, zadovoljan sam radom parlamenta i učešćem svih odbornika

U prva četiri meseca, aktuelni skupštinski saziv održao je devet sednica, na kojima se pred odbornicima našlo preko 180 tačaka. Sve vreme, radilo se u teškim uslovima i u vanrednoj situaciji, kaže Boban Džunić, predsednik Skupštine Grada Niša i dodaje da je zadovoljan radom gradskog parlamenta.

 

 

“Ja se ne sećam da je nekada toliko tačaka bilo i toliko zakazanih sednica u tako kratkom vremenskom periodu, iako sam bio u prethodnom mandatu odbornik ovog parlamenta. Pre svega moram da zahvalim svim odbornicima, svejedno pozicije, opozicije na svom doprinosu u radu u ovako teškim uslovima”, poručio je Džunić.

Prema njegovim rečima, ono što krasi rad parlamenta, jeste demokratičnost.

“Princip rada je da se spajaju srodne tačke dnevnog reda i to nije nešto novo što se radi od ovog mandata. To se radilo uvek i to je jedan od načina da radimo brže i efikasnije. Imam u vidu ono što opozicioni odbornici smatraju da imaju manje vremena da mogu da diskutuju o svemu, ali svedoci smo da onda kada imaju vremena da diskutuju po tačkama dnevnog reda, bilo da su odbronici pozicije ili opozicije, ne tako često, izlaze iz konteksta dnevnog reda i onda sam morao da posežem za onim merama koje su meni date, a to je da opomenem ili oduzimam reč”, istakao je Džunić.

On je naglasio da je izuzetno zadovoljan dosadašnjim radom i učešćem svih odbornika.

“Ne želim da delim na poziciju i opoziciju. Svako iz svog ugla sagledava rad sadašnjih i bivših vlasti, što po nekad i izaziva replike i debate. Ali moramo da imamo u vidu da ipak ne možemo da budemo izuzetno restriktivni i da onda kada se ne vređa dostojanstvo učesnika u radu parlamenta i dostojansvo samog parlamenta to i nije tako veliki problem. Vodim računa da oni koji govore po tačkama dnevnog reda i po poslovniku i replikama, striktno budu u tome i onda kada izađu iz konteksta ja ih opomenem, ali zaista mogu da kažem da sam zadovoljan”, kazao je Džunić.

Predsednik gradske Skupštine je naglasio da se u parlamentu nisu čule teške reči i uvrede i dodao da je svako ima pravo da iznese svoje mišljenje, a da je on, kao predsednik, tu da brani demokratičnost rada parlamenta.

Boban Džunić poželeo je sivm svojim sugrađanima i odbornicima srećnu Novu godinu.

“Želim da iskoristim priliku da svim sugrađanima, svim odbornicima, svima vama pripadnicima medija poželim srećnu Novu godinu, 2021. godinu, da poželim dobro zdravlje, da poželim mnogo uspeha u radu”, kazao je Džunić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com