Politika

Džonson protiv davanja imuniteta srpsko-ruskom humanitarnom centru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i američki senator Ron Džonson razgovarali su u Beogradu o davanju statusa pripadnicima srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu, privlačenju američkih investicija i dijalogu o Kosovu.

Senator Ron Džonson, koji je na čelu senatskog Pododbora za evropsku i regionalnu bezbednosnu saradnju, rekao je da se nada će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski narod suprotstaviti svim pokušajima da se pripadnicima srpsko-ruskog humanitarnog centra da diplomatski status (imunitet).

On je ocenio da je Srbija značajna za regionalnu stabilnost i da joj je mesto uz zapadne demokratije, dodajući da bi davanje imuniteta srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu bilo loš signal za strana ulaganja.

“Nadam se da će Vučić i narod Srbije da se suprotstave svim pokušajima da se da imunitet tom centru, jer to neće biti u interesu privrede i investicija iz zapadnih zemalja”, rekao je Džonson i ocenio da je za dolazak investitora neophodno smanjenje korupcije i vladavina prava.

Američki zvaničnik je rekao da bi voleo da Rusija bude “prijateljski rival zapadnoj civilizaciji”, da je Amerika spremna na takav korak, ali da je odluka na ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Džonson je posle sastanka sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem izrazio nadu da će građani Srbije shvatiti da zemlja treba da bude oslonjena na zapadne demokratije i dodao da zna da Vučić brine o ljudima u Srbiji.

Opširnije na Beta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com