Magazin

Džedajkon 2018: Prijave za najveći costplay u Nišu!

Džedajkon 2018 biće domaćin najvećeg do sada cosplay takmičenja u Nišu. Prijavljivanje učesnika trajaće do srede, 26. decembra, a detaljna pravila za učesnike kao i formular za prijavu možete naći na stranici događaja na fejsbuku.

Džedajkon 2018 biće održan 29. i 30. decembra, a samo cosplay takmičenje biće 30. decembra od 18 časova.
Kostimi za cosplay takmičenje ne moraju da budu iz Star Wars univerzuma i dozvoljene su varijacije i interpretacije kostima – genderbend, crossplay, kombinovanje različitih fandoma, interpretativne verzije, kao i originalni likovi iz već postojećih fandoma, navode organizatori.
“Za sve one koji nisu upoznati, costplay ne obuhvata samo kostimiranje učesnika već i potpuno “ulaženje u lik” – od specifične mimike karaktera do performansa koji može uključivati glumu i ples, cosplay je svakako doživljaj i za publiku! Svaki nastup cosplayer-a na Džedajkonu pratiće muzika koju sami učesnici izaberu, kao i slika lika koji interpretiraju, a na osnovu koje žiri i publika mogu da ocene uspešnost kostima”, poručuju organizatori Džedajkona.
Ove godine očekuje se poseta poznatih costplayera iz zemlje i regiona – uz predstavnike udruženja Valinor iz Beograda, posebno se izdvajaju cosplay gosti iz Grčke – Horo Von Kaida i Ronny Von Kaida, kao i našeg najvećeg cosplay ambasadora, Ori Cosplay International.
Prva tri mesta na takmičenju očekuju fantastične nagrade – putovanje u Beč na VIECC (Vienna Comic Con), gedžeti, knjige i cosplay materijal.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com