Sport

Dva pehara uz 47 medalja za KBS NAISUS

Vesti o novim uspesima i mnogobrojnim medaljama dolaze i ovog vikenda iz KBS Naisusa.

47 medalja i 2 pehara sa dva
takmičenja (Tehnička liga Grada Niša i Elit open) su definitivno nešto čime bi ovaj klub i grad trebalo da se ponose.

Proteklog vikenda (18. i 19.novembra) na dva takmičenja takmičari КBS Naisus-a osvojili su 16 zlatnih, 15 srebrnih i 16 bronzanih medalja.

Uspeh su upotpunila još 2 pehara za 1. odnosno drugo mesto u ekipnom plasmanu.

Prvog dana, u OŠ „Ivo Andrić“ održano je poslednje ovogodišnje kolo Tehničke lige Grada Niša, koje je okupilo preko 50 takmičara iz 5 klubova (Ares, Asteriks Dae Han, Filip i Naisus).

“Zadovoljan sam odazivom niških klubova, imajući u vidu pretrpan takmičarski kalendar, ali u isti mah predstavlja i pokazatelj da je tek deo klubova zainteresovan za afirmaciju tekvondoa u Nišu. Pored timova učesnika, veliku zahvalnost dugujemo GO Pantelej kao i Sportskom savezu Niša. Namera nam je da u narednom periodu, osim omasovljenja Lige, istu proširimo na region”, istakao je glavni organizator takmičenja, Nebojša Anđelković.

Dan kasnije, sportska hala „Ranko Žeravica” (bivša Hala sportova) ugostila je blizu 600 takmičara iz 60 klubova. U okviru pomenutog broja, našli su se i takmičari КBS Naisus-a – Uroš Mitrović i Vuk Manić. Tom prilikom Uroš se okitio srebrnom medaljom dok je Vuk osvojio bronzano u borbama a zlatno odličje u formama. Time КBS Naisus-a osvaja i pehar za 2.mesto u ekipnom plasmanu u formama, što predstavlja veliki uspeh, imajući u vidu kvantitet takmičara.

Nakon osvojenih odličja na Balkanskom šampionatu kao i dan ranije na 4.kolu Lige Grada Niša, komentar je dao i niški reprezentativac – Uroš Mitrović:

“Ne mogu da budem nezadovoljan uspehom koji sam postigao, međutim usled manje povrede nisam mogao da dam 100% sebe što je naravno neophodno, te sam za 0,02 bio lošiji od Zorana Radivojevića (TК „Favorit”). Ovim nastupom najverovatnije završavam nastupe kao junior jer od naredne godine prelazim u seniore – najjaču konkurenciju. Svoju kolekciju medalja sam ove godine dopunio sa ukupno 46 odličja i to 36 zlatnih, 6 srebrnih i 4 bronzana, te se nadam da će i nastavak moje takmičarske karijere biti makar približno uspešan kao i do sada”, s ponosom kaže Uroš.

Iako je prethodno osvojio zlatnu medalju i to u A klasi u formama te time direktno uticao na osvajanje trofeja, Vuk Manić bio je razočaran osvajanjem bronzane medalje u borbama.

“Za ulazak u finale radio sam sa starim znancem Vukašinom Grujićem iz TК „Herkules”, koji me i prošle godine pobedio na ovom takmičenju. Iako sam mesec ipo ranije na КUP-u Srbije bez problema savladao Vukašina, morao sam da mu ovog puta čestitam pošto je izašao daleko skoncentrisanije u meč. Međutim, kako je upornost jedno od načela tekvondoa, to predstoji dalji rad na treningu i priprema za neki naredni susret, gde sam siguran da neću dozvoliti da se ponovi ovako nešto.” rekao je uz osmeh mladi Vuk Manić.

Ono što očekuje KBS Naisus u narednom periodu jeste КUP ambasadora Кoreje u Sofiji (25.novembar), odnosno učešće Uroša Mitrovića i Nebojše Anđelkovića (a moguće i Vuka Manića) na pozivni seminar u prestonici Mađarske – Budimpešti (2.-3.decembar).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com