Društvo

Dužnici u Sečanici od ponedeljka bez vode

Od 21. Avgusta u selu Sečanica počinje isključenje dužnika, koji nisu prihvatili sporazum o otplati duga za vodu. U Opštini Crveni krst upozoravaju da će troškove isključenja, kao i budućeg potencijalnog uključenja na vodovodnu mrežu biti stavljeni na teret dužnika.

Savet građana Sečanice i Grdaska opština Crveni krst, pre nešto više od mesec dana, dogovorili su da problem velikih zaostalih dugovanja korisnika vodovoda Sečanica reše tako što će se sa sa dužnicima, meštanima Sečanice, napraviti sporazumi o otplati duga za vodu.

Nakon što je sprovedena akcija izvestan broj dužnika nije potpisao sporazum o otplati duga, kažu u opštini.

Shodno planu obaveštavamo sve pomenute meštane Sečanice da će Savet građana, Odbor za voduSečanice i Grdaska opština Crveni krst, počev od 21.08.2017.g. početi sa isključenjem dužnika (koji nisu prihvatili sporazum) sa vodovodne mreže.”, dodaju iz kabineta predsednika GO Crveni Krst.

Ovaj posao biće poveren ovlašćenoj firmi čiji će radnici isključenja vršiti uz asistenciju Komunalne policije grada Niša i Odeljenja za javnu bezbednost PU Niš Ministarstva unutrašnjih poslova. Troškove isključenja kao i budućeg potencijalnog uključenja na mrežu biti stavljeni na teret korisnika.

Podsetimo, zbog nagomilanih dugova za vodu u selu Sečanica, gradski vodovod nije bio u mogućnosti da preuzme odgovornost održavanja pumpnih stanica koje se sve češće kvare. Opština Crveni Krst uložila je 120 hiljada dinara za poporavku dve pumpe i pre mesec dana najavila da će sa seoske mreže isključiti korisnike koji ne izmire svoja dugovanja.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button