Društvo

Druženje sa najpametnijima u Gradskoj opštini Medijana

Rukovodstvo Gradske opštine Medijana uručilo je stipendije i nagrade Fonda „Sveta Petka“, a na spisku se našlo tridestčetvoro dobitnika.

Sedamnaestoro studenata i sedamnaestoro talentovanih Nišlija su, po oceni komisije postigli izuzetne rezultate na studijama i u različitim sferama društvenog života.

Nagrađeni studenti koji inače pohađaju fakultete Univerziteta u Nišu, dobijaće mesečnu stipendiju u iznosu od oko 11.000 dinara u trajanju od godinu dana, a nagrađeni talenti dobili su jednokratni iznos od 20.000 dinara.

Svima koji su na listi nagrađenih zajedničko je to što se godinama uspešno bave naukom, umetnošću, sportom ili imaju visoke prosečne ocene na studijama.

Nagrade su uručili predsednik Gradske opštine Medijana Milan Krstić i predsednik Skupštine opštine Žarko Ranković.

“Ponosni smo na studente i talente kojima je Gradska opština danas domaćin. Slike najboljih akademaca našle su se na kalendarima za narednu godinu. Time želimo da pokažemo koliko cenimo vaš uspeh, vaše desetke, vaše medalje. Drago nam je što se danas družimo sa pametnim mladim ljudima”, rekao je, obraćajući se nagrađenima, prvi čovek najveće niške opštine Milan Krstić.

Predsednik Skupštine i Komisije Fondacije „Sveta Petka“, Žarko Ranković, naglasio je da lepšu i težu dužnost nije imao:

“Istina, bilo je lakše izabrati studente jer se gledao prosek, mnogo je teže bilo odlučiti ko su najbolji talentovani sportisti, studenti, učenici. Imate decu, mlade ljude koji su višestruko talentovani. Mnogi nisu dobili nagrade, to ne znači da treba da odustanu”, kazao je predsednik Ranković.

Svečanosti su prisustvovali i Bogdan i Novak Stanojević, učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ koji su na nedavno održanoj Olimpijadi iz astronomije i astrofizike u Indiji osvojili srebrnu i bronzanu medalju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com