Društvo

DRUŠTVO SRPSKO-AMERIČKOG PRIJATELJSTVO I „DUH AMARIKE“: “Centru Mara obećana donacija”

Džim Hejk, osnivač i vlasnik Organizacije „Duh Amerike“ je sa dr Draganom Milićem, predsednikom Društva Srpsko-američkog prijateljstva posetio Centar „Mara“ za dnevni boravak dece i odraslih sa smetnjama u rezvoju.

Tokom posete je dogovorena vredna donacija medicinskih aparata za ordinaciju čiji je otvaranje u planu, a koja će poboljšati kvalitet usluga korisnika usluga ovog Centra. Bilo je reči i o tome da američka vojska pomogne ovoj ustanovi da proširi smeštajne kapacitete dogradnjom sprata.

„Ovo nije naša prva, ali ne poslednja poseta, a već sledeći put kada budemo dolazili potrudićemo seda Centru „Mara“ doniramo EKG aparat koji im je preko potreban za otvaranje ordinacije“, kazao je Džim Hejk.

On je dodao da se razvijensot jednog društva ogleda i u odnosu prema onoj populaciji koja ima posebne potrebe.

„Ljudi koji rade sa njima imaju veliku odgovornost i mi smo spremni da im pomognemo i olakšamo im rad“, dodao je Hejk.

Prema rečim dr Dragana Milića, sa predstavnicima američke vojske već je dogovorena donacija za narednu godinu, a radi se o sredstvima za rekonstrukciju Centra „Mara“.

„Na taj način bi se rešio problem manjka prostora u Centru koji bi mogao da ima više korisnika nego što je to sada, a oni bi dobili uslove koje zaslužuju“, dodao je Milić.

U ime Centra „Mara“ goste je primio Miloš Otašević.

„Uspostavili smo tesnu saradnju sa Društvom Srpsko-američkog prijateljstva i jako nam je drago szbog toga jer su nam i više navrata pružili pomoć“, istakao je Otašević. „Danas smo razgovarali i o tome da nam je potrebno više prostora koji bi smo rešili dogradnjom još jednog sprata. Obećali su da će učiniti sve da nam pomognu da se taj prostor dobije“, naglasio je Otašević.

On je dodao da su dobili obećanje da će uskoro dobiti i neophodne medicinske aparate za buduću odrinaciju.

„Da bi smo otvorili ordinaciju moramo da imamo odgovarajuće uslove. Za sve to je potreban novac. Oni su obećala da će nam donirati EKG koji košta oko 2 do 3 hiljade evta i mi smo jako zahvalni zbog toga“, kazao je Otašević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com