Društvo

Drugari za drugare u humanitarnoj predstavi

Modnom revijom majica, muzičkim i drugim nastavnim programima niški učenici obeležili su svoj Dan Specijalne škole “Bubanj” u Gradskoj kući u Nišu.

Ovom prilikom nastavnici ove škole predstavili su svoj rad sa decom, ali i školski projekat “Drugari za drugare” koji sprovode sa Udruženjem SRB Bor 2016.

“S obzirom na to da se bavimo inkluzijom i socijalizacijom dece sa smetnjama u razvoju idealna je prilika da se deca druže iz Udruženja sa učenicima iz Specijalne škole “Bubanj”. Posle svečane akademije organizujemo humanitarun predstavu, a sva prikupljena sredstva biće iskorišćena za kupovinu kombi vozila za decu iz škole Bubanj”, rekao je Ilija Krstić iz Udruženja i osnivač projekta “Drugari za drugare”.

Direktorka doma učenika “Bubanj”, Snežana Čarapić  je dodala da je kombi vozilo potrebno školi kako bi roditelji ne bi morali sami da dovode svoju decu u  školu. Ona je podsetila i da je u toku izgradnja senzornog parka u školi i da će biti otvoren sa prvim danima proleća.

Učenike, nastavnike i predstavnike Udruženja pozdravio je i gradonačelnik Niša, Darko Bulatović koji je istakao da je lokalna samouprava ponosna na ono što se u Specijalnoj školi Bubanj radi i da Grad Niš pruža podršku kolektivu škole.

„Siguran sam da svako od nas, bio on drugačiji ili ne, treba da uživa pun i kvalitetan život u uslovima koji obezbeđuju dostojanstvo, unapređuju samopouzdanje i olakšavaju aktivno učestvovanje u zajednici. Naš je cilj obezbeđivanje uslova za to i verujem da ćemo, uprkos teškoćama, pokazati da smo društvo u kome je garantovana jednakost svih građana i građanki“, poručio je gradonačelnik.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com