Kultura

Drama “Žanka” Opere i teatra Madlenianum gostuje u Narodnom pozorištu u Nišu

Na sceni Narodnog pozorišta u Nišu, biće odigrana predstava Žanka, Opere i teatra “Madlenianum” iz Beograda, po tekstu Miodraga Ilića, u režiji Milice Kralj. Predstavu će niška publika moći da pogleda u petak, 31. januara sa početkom u 20 časova

Naša čuvena glumica i njena tragična sudbina intrigira javnost i 70 godina posle smrti. Ljubimica publike pamti se po svojim čuvenim pozorišnim ostvarenjima, ali i po životnoj priči obeleženoj tragičnim nerazumevanjem vlasti koja se u Srbiji ustoličila 1944. godine.

“Kamerna predstava po drami Žanka, odaje počast Žanki Stokić koja je celo svoje biće posvetila humanoj misiji teatra”, kažu organizatori.

Autor drame Žanka bio je zaokupljen mnogobrojnim pitanjima. Koliko je Žanka Stokić uistinu bila kriva što je svoje blistavo glumačko umeće stavila u službu režima pod okupacijom u Drugom svetskom ratu? Da li je na to bila prinuđena, ili nije mogla da se odupre iskonskom porivu zabavljača da bude na sceni, pred očima publike, bez obzira na vreme u kome živi?

Cena ulaznica je 500 dinara (parter) i 400 dinara (balkon). Karte se mogu kupiti na blagajni pozorišta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com