Društvo

Donirajte krv – pomozite malim herojima!

Povodom Svetskog dana dece obolele od raka, u prostorijama Crvenog krsta Niš se u saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka – NURDOR-om organizuje akcija dobrovoljnog davanja krvi u sredu 15. februara u periodu od 11 do 15 sati.

Prema statistici, u Srbiji svakog dana jedno dete oboli od maligne bolesti, a skoro svake nedelje jedno dete nažalost premine.

Centralna manifestacija sa muzičkim programom biće organizovana na Platou kod Kalče, od 12 do 14 časova. Tačno u 13 časova, pod sloganom BITI HEROJ simbolično mladi izlečeni od raka poslaće srce podrške za sve mališane koji se sada leče. 

“Iako smo u godinama iza nas mnogo stvari unapredili, još je dug put da u našoj zemlji stvorimo najbolje moguće uslove za lečenje dece, upozorava NURDOR. Međutim, postoji i nešto što zavisi isključivo od nas, za šta nije potreban ni veliki novac, ni veliko vreme, ni velike promene: Zalihe krvi. Od 100 ljudi koji mogu dati krv u Srbiji to uradi samo troje. Pomozimo ugroženima, a posebno – pomozimo malim herojima!”, poručuji iz NURDOR – a.

U Srbiji svakog dana jedno dete oboli od maligne bolesti, a skoro svake nedelje jedno dete nažalost premine.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com