Virus Korona

Dom zdravlja u Nišu očekuje do kraja nedelje novi kontigent vakcina iz inostranstva protiv gripa

U Domu zdravlja u Nišu je u toku vakcinacija protiv sezonskog gripa i do sada je utošeno 11.000 doza vakcina. Direktor ove primarne zdravstvene ustanove profesor dr Milorad Jerkan je istakao da se ovih dana očekuje novi kontigent vakcina, a da su sada u upotrebi Torlakove vaccine.

 

 

‘’Očekujemo ove nedelje oko hiljadu, dve pa i do tri hiljade vakcina iz inostranstva tako da će svi građani biti vakcinisani na vreme’’- kaže direktor Doma zdravlja profesor dr Milorad Jerkan.

On je dodao da se nalet sezonskog gripa očekuje krajem godine i da je jako važno da se izbegne sudar dve snažne virusne infekcije.

‘’Zato je bitno vakcinisati na vreme sve rizične grupe, pre svega pacijente sa hroničnim bolestima i starije sugrađane’’- dodaje Jerkan.

Odaziv građana je bio iznad očekivanja ove godine, dodaje Jerkan.

Torlakova vakcina je registrovana samo za uzrastnu kategoriju od 18 do 65 godina i trovalentna je, za razliku od uvozne koja je četvorovalentna i mogu je primiti svi stariji od 6 meseci.

U niški Dom zdravlja, prema rečima direktora Jerkana, dnevno uđe između 7 i 8 hiljada ljudi. Za 24 sata u ovoj se ustanovi obavi oko 800 laboratorijskih analiza i više od 500 terapija na fizikalnoj medicini.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com