Društvo

Dokumentarni film LEGENDE ČAIRA premijerno na Palilulskoj večeri

Dokumentarni film producenta Olivera Paunovića „LEGENDE ČAIRA“ koji opisuje i predstavlja legendarnu generaciju Fudbalskog kluba Radnički koji ove godine obeležava vek postojanja, premijerno će biti prikazan na Paliluskoj večeri u petak 2. juna od 18:55 sati.

Dokumentarni film reditelja Vladimira Ristića okuplja blizu 20 sagovornika, bivših fudbalera i sportskih radnika.

City Grupa iznedrila je dokumentarni film „Legende Čaira“ koji je posvećen generaciji koja je proslavila Radnički a u svetlu obeležavanja stogodišnjice gradskog kluba.

“Iako se gradski superligaš trenutno bori za opstanak to ne umanjuje uspeh legendarne generacije i ljubav prema klubu uz koji smo svi odrastali. Radnički iza sebe ima bogatu istoriju i fudbalske legende koje i danas sećaju na slavne sportske uspehe, tu naravno prednjači generacija koja je igrala polufinale Kupa UEFA protiv Hamburgera davne 1982. godine. Filmom ih čuvamo od zaborava i još jednom podsećamo sugrađane ali i čitav Balkan da Niš jeste rasadnik fudbalskih talenata i istinskih sportskih legendi”, rekao je Paunović.

Jedan od sagovornika u filmu bio je i legenda Niša i bivše Jugoslavije Dragana Stojkovića Piksija, danas selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Bojan Jovanović, kamera; Oliver Paunović, producent; Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reperezentacije Srbije i Vladimir Ristić, reditelj filma

Kako Paunović kaže, ljudi koji su se našli u ovom dokumentarnom filmu ostaće upamćeni kao gradski heroji, na taj način su zauvek živi i tu su sa nama. Većina njih će izaći na binu kraj Palilulske rampe i pozdraviti okupljenu publiku u petak 2. juna od 18:55 sati kada je zakazana premijera.

Pored reditelja Vladimra Ristića, za dobru filmsku sliku bio je zadužen Bojan Jovanović a montažu potpisuje iskusni Boban Rajković.

Dokumentarni film „Legende Čaira“ biće emitovan i avgusta na Festivalu sportskog filma na ZLatiboru a biće prikazan i na festivalima City Fest u Nišu i Milanu, gde se održava festival svetskog sportskog filma.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com