Društvo

DOGRADNJA Gerontološkog centra kreće na proleće

Dogradnja niškog Gerontološkog centra počinje za nekoliko meseci, na proleće kaže Milan Stevanović, direktor Gerontološkog centra.

Kapacitet postojećeg centra biće povećan za hiljadu kvadrata izgradnjom novog sprata, koji će koštati  72 miliona dinara.

“Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja je 72 miliona dinara prebacilo u budžet za ovu godinu. Bilo je nekih nesuglasica oko građevinske dozvole ali je sve to završeno sada. Ministarstvo je odlučilo da nas podrži, jer je Nišu potreban veliki Gerontološki centar, jer kapaciteti centra moraju da rastu ”, rekao je Stevanović za TV Zona Plus.

Gradnja novih hiljadu kvadrata počeće na proleće.

“Dobićemo 60 kreveta, a sobe će biti sređene po poslednjim standardima”, kaže direktor niškog centra.

Interesovanje za smeštaj u dom je uvek aktuelno.

“Postoji lista čekanja, u svakom trenutku i do 20 ljudi koji traže smeštaj kod nas, pogotovo za dementni blok”, rekao je Milan Stevanović, direktor niškog Gerontološkog centra u Nišu.

On dodaje da se razmišlja i o tome da ove godine bude izmeštena Prihvatna stanica za beskućnike koja je smeštena na prizemlju Gerontološkog centra u Nišu.

Ove godine niški centar slavi 45 godina postojanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com