Kultura

Dodelom nagrada završeni 59. „Filmski susreti“: Gran pri Nikoli Rakočeviću

"Naisa" Gran pri festivala za najbolje glumačko ostvarenje na festivalu pripalo je glumcu Nikoli Rakočeviću za ulogu u filmu „Heroji Halijarda“ i za ulogu Vase u filmu „Za danas toliko“.

Radivoju Raši Bukviću pripala je nagrad za najbolju mušku ulogu “Car Konstantin” za ulogu profesora Dragoslava Popovića u filmu „Čuvari formul“, a Paulini Manov pripala je nagrada za najbolju žensku ulogu “Carica Teodora” za ulogu Milice u filmu „Ruski konzul“.

Povelja za izuzetnu mušku ulogu pripala je Jovanu Jovanoviću za ulogu Radojka u filmu „Čuvari formule“ i za ulogu Danijela u filmu „Jorgovani“, dok je poveljom za izuzetnu žensku ulogu nagrađena Danijela Nela Mihajlović za ulogu u filmu „Heroji Halijarda“.

Po oceni žirija najbolju žensku epizodnu ulogu ostvarila je Ivana Vuković u filmu „Za danas toliko“, dok je nagrada za najbolju mušku epizodnu ulogu otišla u ruke Ognjenu Mićoviću za ulogu u filmu „Čuvari formule“.

Nagrada za najbolje stranog glumca dodeljena je Tihani Lazović za ulogu u filmu „Živi i zdravi“.
Nagrada za najbolju žensku epizodnu pripala je Ivani Vuković za ulogu u filmu „Za danas toliko“, dok je nagrada za najbolju mušku epizodnu ulogu otišla u ruke Ognjena Mićovića za ulogu u filmu „Živi i zdravi“.

Nagrada za najbolju debitantsku ulogu dodeljena je Čubrilu Čupiću za ulogu u filmu „Heroji Halijarda“

Specijalno priznanje za izuzetno glumačko ostvarenje neprofesionalnog glumca dodeljeno je Huseinu Alijeviću za ulogu Džeja Ramadanovskog u filmu „Nedelja“.

Specijalno priznanje „Mlada nada“ za izuzetno glumačko ostvarenje dodeljeno je je Viktoriji Vasiljević za ulogu Tijane u filmu „78 dana“.

Glumac Viktor Savić dobio je nagradu za glumca koji je osvojio najveći broj glasova publike, a Saviću je ta nagrada pripala za glavnu ulogu u filmu „Megdan“.

Na festivalu su dodeljene i nezvanične nagrade.
Nagrada „Milorad Mandić Manda”, za najbolje ostvarenu komičnu ulogu u protekloj godini, pripala je Slobodi Mićalović.

O nagradama na 59. “Filmskim susretima” odlučivao je u žiri u sastavu Danica Maksimović, Hristina Popović i Aleksandar Srećković Kubura.

U konkurenciji za nagrade na „Filmskim susetima“ publika je mogla da vidi 12 filmova.
Festival je otvorio film „Za danas toliko“ Marka Đorđevića, a potom su prikazani filmovi „Nedelja“, „Čuvari formule“, „Poslednji strelac“, „Megdan: između vode i vatre“, „78 dana“, „Heroji Halijarda“, „Sunce mamino“, „Ruski konzul“ i „Živi i zdravi“, „Jorgovani“ i „Radnička klasa ide u pakao“.

Poslednje večeri festivala prikazani su gostujući filmovi i to kratki igrani film “Služba” u režiji Andreja Šepetkovskog i dokumentarnni film “Izvan vremena – Bilja Krstić”, producenta Olivera Paunovića.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com