Hronika

Dodatni tim srpskih vatrogasaca-spasilaca upućen u Grčku

Dodatni tim od 16 vatrogasaca-spasilaca iz Novog Sada, Niša, Jagodine, Zrenjanina, Čačka, Sremske Mitrovice i Šapca sa dve auto-cisterne, 5 terenskih vozila i dva člana medicinskog tima,  uputio se juče u Grčku, tako da su se već u jutarnjim satima u gašenju požara priključili kolegama koji su u toj zemlјi od subote…

Prema podacima koje imamo iz Evropskog koordinacionog centra za vanredne situacije radi se o požari koji je možda najveći u poslednjih 20 i više godina.

Na osnovu dogovora predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijera Republike Grčke Kirijakosa Micotakisa, po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova 26. avgusta je u Grčku uputio 30 vatrogasaca-spasilaca.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova iz Beograda, Smedereva, Novog Sada, Niša, Jagodine i Pančeva i iz Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice, sa četiri kombija, dva terenska vozila i ličnom zaštitnom opremom i opremom za gašenje požara na otvorenom prostoru, već treći dan gase požar u mestu Provatonas.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com