Virus KoronaZdravlje

Đorđević posetio Gadžin Han povodom trenutne epidemiološke situacije izazvane korona virusom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je opštinu Gadžin Han, povodom informacije da je Dom za stare „Trem“ novo žarište koronavirusa. U ovom domu su zabeleženi novi slučajevi zaraze,  a samo je tokom vikenda Klinički centar Niš hospitalizovao 16 korisnika.

Ministar Đorđević je povodom trenutne epidemiološke situacije razgovarao sa predsednicom opštine Marijom Cvetković o daljim koracima i preventivnim merama, u cilju sprečavanja daljeg širenja virusa.

Foto: www.minrzs.gov.rs

„Ljudski životi i zdravlje su ono najvrednije što imamo i moramo da se borimo na sve načine da ih sačuvamo. Veoma je bitno da se poštuju sve mere koje je doneo Кrizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Кovid– 19. To je prvi i najbitniji korak koji utiče na sprečavanje širenja virusa. Naša dužnost je da brinemo o našim najstarijim građanima, a to radimo još i pre uvođenja vanrednog stanja, kada smo odmah reagovali i doneli mere koje su i danas na snazi, a to je zabrana poseta u svim domovima za stare“, rekao je ministar i još jednom apelovao na zaposlene i korisnike, kao i na članove njihovih porodica, da se pridržavaju svih propisanih mera, jer samo učinkom svih možemo uspeti u svojoj nameri.

Đorđević je istakao da će Ministarstvo nastaviti, kao i do sada, da redovno snabdeva sve državne ustanove u sistemu socijalne zaštite neophodnom zaštitnom opremom, odnosno dezinfekcionim sredstvima, maskama i rukavicama.

„Nadležni u ustanovama socijalne zaštite treba da znaju da smo uvek tu za njih, da im u skladu sa svojim mogućnostima, pomognemo da prevaziđu svaku situaciju. Naša dosadašnja saradnja i dobra komunikacija dale su dobre rezultate i u tom pravcu nastavićemo i dalje“, rekao je Đorđević.

Foto: www.minrzs.gov.rs

Ministar je ovom prilikom obišao i Gradsku kuću i Кlinički centar u Nišu sa pomoćnikom generalnog direktora dr Goranom Stanojevićem i gradonačelnikom Darkom Bulatovićem.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com