Društvo

„Divljana“ bi tokom zime mogla da primi prve migrante

Pretvaranje odmarališta Divljana kraj Bele Palanke u prihvatni centar za migrante je mera iz predostrožnosti, da ljudi za vreme zime tu provedu neki vremenski period, a odmaralište će ostati “našoj deci”, rekao je u Nišu, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Vulin je naglasio da država neće proširivati svoje kapacitete za migrante, već radi na očuvanju broja odnosno na povećanju kvaliteta tih kapaciteta.

„Znate lokaciju odmarališta, nikome ne smeta, to je odmaralište koje će sutra, već na proleće, ostati našoj deci, ali biće renovirano, uređeno, radiće mu kotlarnica, biće po najvišim mogućim standardima” rekao je Vulin, napominjući da je novac za renoviranje, opremanje i plate radnika obezbeđen od međunarodnih donatora.

Vulin je istako da je za lokalnu zajednicu važno to što Komesarijat za izbeglice i migracije preuzima sve troškove, „plaća dugove tog odmarališta, stavlja ga ponovo u funkciju, plaća plate ljudima i čak zapošljava nove ljude.“

Prema njegovim rečima, svugde gde se to radilo, upravo je lokalna zajednica najzadovoljnija, zbog novog novca, poslova koji stižu.

“Naravno, uvek se vodi računa o bezbednosti i da se svakodnevni život građana ni na koji način ne poremeti”, rekao je Vulin koji je i predsednik Radne grupe za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com